POČELI RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIJE U ULICI ANTUNA MIHANOVIĆA

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIJE U ULICI ANTUNA MIHANOVIĆA

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIJE U ULICI ANTUNA MIHANOVIĆA

0

sirokiŠiroki Brijeg – Danas su započeti radovi na prometnici u ulici Antuna Mihanovića, od hotela Park prema novom autobusnom kolodvoru i rotoru, te je ista u potpunosti zatvorena za promet.

Posebna regulacija prometa vrijedit će do završetka radova koji bi trebali potrajati do 31. listopada.

„Za projekt kanalizacije i postavljanja kolektora odobrena su grant sredstva IPA 2008. – 2009., a koja se moraju iskoristiti do kraja studenoga. Zato i radimo na četiri lokacije i ovo je zapravo peta lokacija“ rekao je Boro Đolo šef odsjeka za obnovu i razvitak grada Široki Brijeg, dodavši kako se uz radove na kanalizacijskom sustavu, radi i na izmjeni starih azbestnih vodovodnih cijevi.

U tijeku je izgradnja kanalizacijskog kolektora „B“ – II. faza u gradskim područjima Oklaji i Njivice. Vrijednost ovih radova je 1.582.990,79 KM. Ova faza radova obuhvaća izgradnju kolektora na dionicima ‘Zgrada županije (Mala škola)-Njivice-Purigaj’, ‘Zgrada županije (Mala škola)-Oklaji’, te od ‘Zgrade županije prema Borku’. Izvođač radova je tvrtka „KTM-Brina“ d. o. o. iz Posušja.

U tijeku su i radovi na izgradnji kružnog toka. „Što se tiče drugog rotora predviđa se kako bi radovi na rotoru trebali završiti do 15. studenoga. Bio je rok i ranije, ali morao se premjestiti dalekovod, te su se izvođači radova (‘HP Investing’ d. o. o.) morali organizirati s Elektroprivredom HZHB pa su malo kasnili, ali je sve pod kontrolom“, rekao je Đolo. vrelo: Sirokibrijeg.ba