Potpisano: Široki za projekt dobiva 392.000 eura

Potpisano: Široki za projekt dobiva 392.000 eura

Potpisano: Široki za projekt dobiva 392.000 eura

0

Široki Brijeg – Danas su u dvorani Gradskog vijeća potpisani ugovori s partnerima u projektu „Adriatic canyoning“ koji će biti će financiran iz pretpristupnih fondova Europske unije.
 

 

Prije službenog potpisivanje napravljen je kratki uvod u kojem su se obratili predstavnici svih partnera u projektu. Svi sudionici su prezentirali što ovaj projekt znači za njihovu sredinu i do koje mjere će ići realizacija. Domaćin današnje svečanosti bio je gradonačelnik Miro Kraljević. Važno je naglasiti da je Grad Široki Brijeg vodeći partner u projektu, čime smo dobili na važnosti ali i odgovornosti.
Povodom toga u Splitu je prošlog tjedna gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević potpisao ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 1.598.253,00 eura.
Ukupna vrijednost projekta svih partnera je 1.880.297.68 €, dok je u okviru toga, za Grad Široki Brijeg predviđeno 461.014,92 €, od čega je 391.862,68 € bespovratnih sredstava.

 

Projektni prijedlog  predat je u okviru treće prioritetne ose „Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine”, i rezultat je zajedničkog rada 6 partnera. Projekt će trajati 30 mjeseci. Leader na projektu je Grad Široki Brijeg, a ostali partneri su: Općina Grude, Grad Drniš, Grad Obrovac, „Zadra nova“ – Razvojna agencija Zadarske županije i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog – Herceg-Novi.