Pozdrav iz neke sretnije BiH – Ilko Čulić – Ljute Bebe prvi album

0

ljute_bebe_jutarnji.jpgIza odličnog imena Ljute bebe skriva se jedna od zanimljivijih prinova na domaćoj rock sceni! Ðoni Štambuk i Ivo Mikulić debitirali su albumom koji se u produkciji dosta oslanja na utjecaje Becka i starijih njujorških art-rockera, uz povremeno dozivanje Zappe i electro-rock crossovera ala Gorillaz.

Iz Ðonijevog vokala i stihova 13 pjesama može se razaznati i to da su Ljute bebe trajno fascinirane radovima domaćih alter-rock bandova iz 80-ih i s početka 90-ih godina. Tako pjesma “Autogram” i odjavna “Morska neman” nalikuju starijim izdanjima Leta 3, dok drugdje u prvi plan izbijaju utjecaji Laufera, Haustora, EKV-a, pa čak i davno otpisanih Lakih pingvina čiji je stil efektno parodiran kroz pjesmu “Da li želiš”.

Zrelost Ljutih beba nije iznenađenje jer su Ðoni i Ivo dovoljno stari da autić s omota može biti baš njihova igračka iz djetinjstva. Ono što najprije može začuditi, ali i razveseliti slušatelja naviknutog da se ovdašnji alter-rock vrti između nekoliko većih gradova, također je zapisano na omotu. Ljute bebe su skoro cijeli projekt odradile u Širokom Brijegu, uz pomoć prijatelja poput komornog ansambla Herzeg Strings. Ovo je autogram neka druge Hercegovine, koju još niste vidjeli u TV dnevniku Gorana Milića. >>>>>> llko Čulić, Jutarnji List
Ljute bebe
Autogram
Aquarius