Predstavljanje benda: May Day

0

Evo nešto kratko o Širokobriješkom bendu May Day. Prva postava benda nastaje 2002. godine na tečaju „Male škole gitare" kod Ivana Galića – Ivećka, gdje se Marinu i Ćuži, pridružuje Sloba.
U tom sastavu nastupaju na mnogobrojnim Malim Velikim koncertima u organizaciji tečaja „Mala škola gitare" i na koncertu za Veliku Gospu u Širokom Brijegu pod imenom Faceless. Zatim se grupi pridružuje klavijaturist Grgo, a kasnije i Silvije Kutle – Silvo, koji donosi svoje tekstove i glazbu. Kasnije grupa mijenja ime u Katarza i nastupa sa 5 autorskih pjesama na West Herzegowina festivalu u Ljubuškom i na Veliku Gospu u Širokom Brijegu. Tada odlazi Silvo, grupa mijenja ime u May Day (zbog pojavljivanja još nekih grupa pod imenom Katarza). Pod imenom May Day nastupa i dalje na Malim Velikim koncertima, koncertima Male škole gitare u Ljubuškom, Danu Mladih i na West Herzegowina festivalu u Posušju. Zatim (zbog fakulteta) bend napušta basist Ćuže, a pridružuje se Šotra i u tom sastavu bend nastupa na koncertu Male škole gitare u Ljubuškom, 3.8. pobjeđuju na Gitarijadi (Sučeljavanju bendova kod Paje), nastupaju na West Hercegowina festivalu u Grudama, na koncertu za Veliku Gospu u Širokom Brijegu, uz još nekoliko nastupa u kafićima u Širokom Brijegu uz jedan humanitarni koncert u Paje.

 

 

 

Do sastavljanja ove biografije bend ima oko desetak autorskih pjesama koje će, ako Bog da, biti snimljene u studiju uz snimanje spotova. Sviramo domaći i strani rock (..Let3, Majke, Hladno pivo, Azru, Oasis, Jet,Nirvanu, The black crowes…). Zahvaljuju se posebno Silvi koji je donošenjem svojih pjesama potakao na rad autorskih pjesama i nastup na West Hercegowina festivalu i na neprestanoj podršci i promicanju benda, a i na njegovim pjesmama koje je nakon odlaska ostavio bendu.


Postava benda:
Marin Lončar
Sloba
Grgo Mandić
Marko Kraljević

Njihove autorske pjesme sa WHFest-a možete poslušati earbugs-u .

Josip Bogdan www.jabuka.biz