Predstavljanje studije „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“

Predstavljanje studije „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“

Predstavljanje studije „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“

0

jica_hercegovina_filmMostar – Predstavljanje studije „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“

Turistički klaster Hercegovina nositelj je aktivnosti izrade studije „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“. Istraživanje je provedeno u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, koji je podržan od strane Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA. Studija detaljno opisuje digitalnu potražnju stranih turista u odnosu na države i regije s kojima se natječe prikazujući Bosnu i Hercegovinu kao državu i Hercegovinu kao regiju. Važno je istaknuti da su rezultati istraživanja digitalne potražnje odraz utjecaja turističke destinacije/brenda na različite turiste putem medijskih kanala i usmene predaje. Namjena studije je da služi kao polazna točka zagovaračkih aktivnosti o značaju promocije i brendiranja Hercegovine kao turističke regije prema relevantnim institucijama, organizacijama i gospodarskim subjektima.

U sklopu predstavljanja Studije kao naredni korak značajan za razvoj i zajedničku promociju Hercegovine kao turističke regije bit će potpisan Sporazum o zajedničkoj promociji i razvoju turizma između Turističkih zajednica Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije, Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH i Turističkog klastera Hercegovina. Organizacija i predstavljanje studije provodi se uz podršku Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Uz srdačnu podršku CineStar Mostar, nakon potpisivanja Sporazuma o zajedničkoj promociji i razvoju turizma, premijerno će biti predstavljen i promotivni film o Hercegovini u dvorani kina CineStar Mostar.

Predstavljanje studije „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“ će se održati u Hotelu Mepas (dvorana Princess – 6.kat), Kneza Višeslava bb, Mostar, u utorak, 23.06.2015. godine s početkom u 13:30 sati. Moderator skupa je gdja Ane Sindik, magistar ekonomije u turizmu sa višegodišnjim iskustvom u formiranju klastera i brendiranju teritorija.

vrelo redah.ba