Predstavljanje Zlopašine knjige u Posušju

0

ivan_zlopasa.jpgPredstavljanje Zlopašine knjige u Posušju POSUŠJE – U kino dvorani u Posušju u 19 sati bit će predstavljena knjiga Ivana Zlopaše „Politička sudbina Hrvata u BiH“. O knjizi će govoriti Milan Kovač, Benjamin Tolić, generali Marinko Krešić i Željko Glasnović te sam autor.

OTVORENO – IVAN ZLOPAŠA, AUTOR KNJIGE O
"POLITIČKOJ SUDBINI HRVATA U BiH" KOMENTIRA USTAVNE PROMJENE

Hrvatima spas u SAVEZNOJ DRŽAVI

BELGIJA KAO UZOR BiH kao savezna država koju bi tvorile tri savezne jedinice jedino je pravično rješenje za državu s tri konstitutivna naroda. Ako je to prihvatljivo za Švicarsku ili Belgiju, gdje je sjedište većine institucija Europske unije, ne vidim razloga zašto bi bilo neprihvatljivo za BiH

Malo je političkih stranaka u BiH koje su se, uz redovite stranačke aktivnosti, okušale i u izdavačkim vodama. Jedna od takvih je Hrvatski blok BiH.
U izdanju ove stranke prije nešto više od pola godine izišla je i knjiga znakovitog naziva "Politička sudbina Hrvata u BiH", koja je posvećena bližoj prošlosti BiH, ali i ustavnim promjenama koje su upravo u tijeku. Upravo tim povodom razgovarali smo s njezinim autorom Ivanom Zlopašom.
Kako ocjenjujete sporazum o ustavnim promjenama?
— Sporazum je politički dokument nastao kao kompromisno rješenje pregovarača, a postignuto je pod pritiskom međunarodne zajednice. Međutim, osim političke, spomenuti sporazum ne mora imati nikakvu drugu težinu. On u prvom redu treba međunarodnoj zajednici. Iz razloga da bi domaćoj i međunarodnoj javnosti bilo ukazano da sve aktivnosti vođene proteklih godina nisu bile uzaludne. Samo potpisivanje sporazuma ne znači ništa. Prisjetimo se samo Vance-Owenova i Owen-Stoltenbergova sporazuma. Oba su sporazuma parafirali tadašnji politički čelnici. Međutim, nisu prošli parlamentarnu proceduru, pa su jednostavno ostali mrtvo slovo na papiru.
Što zamjerate tekstu sporazuma?
— Temeljna zamjerka ogleda se u činjenici da bi nakon provedenih ustavnih promjena sadašnje stanje dvoentitetske podjele bilo trajno zacementirano, a što je potpuno nedopustivo. Obećanja o nekoj novoj fazi pregovora nisu ništa do obična politička obmana. Nema nade da će onaj tko ne postoji ni teritorijalno ni institucionalno jednom doći u priliku da osigura dvotrećinsku potporu nekim novim ustavnim amandmanima, te tako popraviti vlastitu poziciju.
Druga, jednako ozbiljna zamjerka odnosi se na Vijeće ministara. Smatram da odredba prema kojoj premijer može zamijeniti trećinu ministara, što se podudara s brojem ministara iz reda jednog naroda, nije ništa drugo do klasična politička zamka, putem koje se stvaraju potrebni preduvjeti za dolazak na vlast onih koji nemaju izbornu potporu. Promatrajmo to u kontekstu činjenice da skoro sve bošnjačke stranke danas u svojim vodstvima imaju određen broj Hrvata i vole za sebe kazati kako su multietničke, a ne nacionalne stranke.
Koje je najbolje rješenje za status Hrvata?
— BiH kao savezna država koju bi tvorile tri savezne jedinice je treće i jedino pravično rješenje za državu s tri konstitutivna naroda.
Ako je ovakvo ustavno rješenje prihvatljivo za jednu Švicarsku ili Belgiju, gdje je sjedište većine institucija Europske unije, ne vidim razloga zašto bi bilo neprihvatljivo za BiH.

piše Danijel IVANKOVIĆ
   

Srpsko-bošnjačka zajednica

U svojoj knjizi ste spomenuli mogućnost pretvaranja BiH u srpsko-bošnjačku ugovornu zajednicu?
— Samo su tri temeljna modela ustroja BiH, a sve su drugo njihove izvedenice. Građanska BiH je bošnjački politički maksimum. Međutim, zbog odnosa u međunarodnoj zajednici, ali i unutar BiH, razvoj događaja koji bi vodio ka takvu uređenju nije se, barem u sadašnjoj fazi, činio realnim. Stoga je jedna skupina bošnjačkih političara, skupa sa svojim saveznicima, pribjegla izradi prijelaznog rješenja. To je taj koncept multietničkih regija čiji je tvorac Haris Silajdžić.
Ono što je bilo realnije očekivati svakako je bošnjačko-srpska nagodba na očuvanju sadašnjeg stanja, čemu teže sve srpske stranke i dobar dio bošnjačkih. Pretvaranjem aneksa 4. u Ustav BiH bio bi okončan proces zakonskih reformi čije su krajnje nakane bile vidljive više puta, a njihov krajnji cilj najbolje se dao osjetiti kroz rasprave o preustroju javnog RTV sustava na razini države, kao i ovotjedne parlamentarne rasprave o javnom RTV sustavu FBiH.
U oba ova slučaja bošnjački i srpski zastupnici zajedničkim su se snagama borili na onemogućavanju Hrvata na ostvarivanju Ustavom zajamčenog prava informiranja na vlastitu jeziku.

Nova konferencija Dayton 2

Kako je moguće promijeniti sadašnje nepovoljno stanje?
— Ustavnim promjenama. U parlamentarnoj proceduri koja slijedi treba težiti saveznoj državi, a pokušati izbjeći rabljenje pitanja ustavnih promjena u dnevnopolitičke svrhe. Ako se ne uspije, hrvatski zastupnici trebaju ovu bošnjačko-srpsku nagodbu oko Ustava odlučno odbaciti u Zastupničkom i u Domu naroda Skupštine BiH. U tom slučaju postoji mogućnost odgađanja izbora i nastavka pregovora, a ne treba isključiti niti novu međunarodnu konferenciju o BiH, koja se može zvati i Dayton 2.

Slobodna dalmacija