Predstavljena sedma knjiga pjesama Ružice Soldo ”Dodir anđela”

Predstavljena sedma knjiga pjesama Ružice Soldo ”Dodir anđela”

Predstavljena sedma knjiga pjesama Ružice Soldo ”Dodir anđela”

0

Sinoć u punoj dvorani kina »Borak» predstavljena je sedma knjiga autorice Ružice Soldo "Dodir anđela". Svečanost su uveličali klapa Dobrkovići i tamburaši iz Dobrkovića s ravnateljem profesorom Živkom Ključem, a predstavljač knjige je bio prof. dr. Antun Lučić. Evo malo podataka o cijenjenoj autorici… (m.Z.)

Ružica Soldo je rođena 27. veljače 1956. godine u Širokom Brijegu (Dobrkovići) gdje je završila pučku školu i gimnaziju. Na filozofskom fakultetu u Sarajevu diplomirala engleski jezik i književnost, novinarstvo na Sveučilištu u Mostaru, a studij ekološkog managementa u SR Njemačkoj. Na Institutu San Giuseppe, Ravena-Italija, usavršavala talijanski, u Liverpoolu (Velika Britanija) engleski.

 

 

Prve pjesme su joj objelodanjene 1968. i od tada surađuje u mnogim listovima i časopisima. Bavi se prevođenjem s engleskog i njemačkog. Pjesme piše i na njemačkom, engleskom, talijanskom i španjolskom. Članicom je Društva hrvatskih književnika Herceg -Bosne i Društva hrvatskih književnika Hrvatske. Članica je Udruge hrvatskih novinara u BiH, predsjednica humanitarne udruge ''Dodir ljubavi'', dopredsjednica Ekološke udruge, dobitnica je specijalne nagrade za ženu godine 2003. iz područja kulture i umjetnosti (izbor časopisa Žena 21). Njezina peta knjiga pjesama ''Sanjar'' je nagrađena književnom nagradom ''A.B. Šimić''.

Objelodanila je sljedeće zbirke pjesama:

PENELOPIN PLAČ, Mostar, 1986.
SVJETLOST KRIJESNICA, Mostar, 1990.
RASPETO SUNCE, Široki Brijeg, 1994.
LJUBIČASTI SUTONI, Široki Brijeg, 2000.
SANJAR, Zagreb, 2002.
ČUVAR ŠUTNJE, Široki Brijeg, 2003.
http://www.sirokibrig.com/