PROGLAŠENO STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE U ŠIROKOM BRIJEGU

PROGLAŠENO STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE U ŠIROKOM BRIJEGU

PROGLAŠENO STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE U ŠIROKOM BRIJEGU

0

ralica_siroki_brijegŠiroki Brijeg – Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Općine Široki Brijeg, koja je danas održana pod predsjedanjem zapovjednika Općinskog načelnika Mire Kraljevića, a na prijedlog Stožera Civilne zaštite, proglašeno je stanje elementarne nepogode za cijelo područje Općine Široki Brijeg.

Snježno nevrijeme koje je zahvatilo našu općinu prouzrokovalo je mnogo problema u komunikaciji, opskrbi, ali i normalnom funkcioniranju, stoga pozivamo građane na prisebnost i strpljenje. Angažirani su svi raspoloživi strojevi i mehanizacija za čišćenje snijega u gradu i po okolnim selima. Prioritet imaju hitni slučajevi.

Iz Službe za gospodarstvo općine Široki Brijeg apeliraju i pozivaju vlasnike strojeva i mehanizacije koji do sada nisu bili angažirani da se jave na broj telefona 063 958 521 kako bi se angažirali na raščišćavanju snijega i normaliziranju prometa na cijelom području općine. Ovim putem pozivaju se i svi predsjednici mjesnih zajednica i povjerenici Civilne zaštite da se također jave na navedeni broj telefona kako bi se uključili u organizaciju dodatne aktivnosti čišćenja snijega i normaliziranja stanja na terenu.

Također pozivaju se svi građani da pomognu komunalnim službama u raščišćavanju snijega, te da se aktivno uključe u čišćenja snijega prilazima kući, selima, ali i ispred kućnih ulaza i poslovnih objekata.

 

 APEL GRAÐANIMA ŠIROKOG BRIJEGA

POZIVAJU SE VLASNICI MEHANIZACIJE (BAGERA)


Snijeg u pojedinim dijelovima naše Općine dosegao je visinu od jednog metra. Molimo građane za razumijevanje, te da u zaista velikoj potrebi, znači u slučaju bolesti ili uistinu hitnog slučaja nazovu
Službu Hitne pomoći na 124,
Policiju na 122 ili
općinsku Službu gospodarstva (063 958 521).

Zbog iznimno teškog stanja u našoj općini prouzrokovanog velikom količinom snijega, upozoravamo građane da bez velike potrebe ne izlaze iz kuće, jer ceste uglavnom nisu prohodne, kako lokalne, tako i regionalne, ali i magistralna cesta.

Još jednom apeliramo i pozivamo vlasnike strojeva i mehanizacije koji do sada nisu bili angažirani da se jave na broj telefona 063 958521 kako bi se angažirali na raščišćavanju snijega i normaliziranju prometa, ali i života na području naše općine. Potrebno je razumijevanje sviju nas za ovakvo stanje, ali je svakako potrebno i pomoći jedni drugima, koliko je to moguće.


Općinski načelnik

Miro Kraljević