Promocija zbirke pjesama Marije Crnjac „Tragovi minulog vremena”

Promocija zbirke pjesama Marije Crnjac „Tragovi minulog vremena”

Promocija zbirke pjesama Marije Crnjac „Tragovi minulog vremena”

0

marija_crnjac_stanko_juriljMarija Crnjac, 22-godišnja djevojka iz Širokog Brijega, ovog je utorka predstavila svoju prvu zbirku pjesama „Tragovi minulog vremena" u punoj dvorani širokobriješkog kina „Borak". Na predstavljanju su govorili profesori Stanko Jurilj i Andrija Zeljko, koji je čitao ulomke iz knjige, a pročitan je i predgovor fra Franje Mabića. Voditelj programa je bio kolega Marinko Karačić, a svim prisutnima se obratila i sama Marija Crnjac zahvalivši uzvanicima na dolasku i podršci.
„U ovom našem vremenu kada je knjiga u tolikoj krizi svako predstavljanje knjige je pravi mali događaj. Marija Crnjac se u svojoj zbirci kritički osvrće i na prošlost i sadašnjost govoreći o izokrenutom sustavu vrijednosti, u ovom našem 'big brother' vremenu. Njezina poezija je ljubavna poezija i dobro da je tako, znači da je ljubav na pravom mjestu. Ona sebe doista prenosi onako kako se osjeća. Ima tu svakojakih raspoloženja, ali to i ne iznenađuje" – kazao je u svom kritičkom osvrtu prof. Stanko Jurilj.

Dodao je prof. Jurilj da se umom ne može obuzdati ono što srce šalje. Potom je govorio o Marijinom pjesničkom razgovoru s vjetrom, sa sivim kamenom…, te naravno na samom kraju kao i inače u sličnim situacijama pobrao veliki pljesak.

 

 

 

Marija Crnjac na promociji svoje prve zbirke pjesama

I predstavljači i gosti su mladoj širokobriješkoj pjesnikinji poželjeli još puno uspjeha u radu, puno dobrih pjesama i zbirki pjesama, a na kraju je dobila i poseban dar od Ljubomira Hrkaća, koji joj je darovao medalju posljednje hrvatske kraljice Katarine Kosače. (www.ABCportal.info)