“lice i naličje stanja u BiH”

“lice i naličje stanja u BiH”

“lice i naličje stanja u BiH”

0

Dodik: Neću više ovo raditi
Na sastanak bosanskohercegovačkih političkih lidera u Banjoj Luci, koji je za petak, 30. listopada, sazvao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, došli su samo predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, predsjednik stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković-Lijanović, predstavnici Dodikovih koalicijskih partnera, predsjednik DNS-a Marko Pavić i predstavnik Socijalističke partije Saša Čudić.

Komentirajući neodazivanje pozvanih lidera, Dodik je istaknuo kako njihov odnos pokazuje "lice i naličje stanja u BiH". Poziv je bio upućen svim strankama koje imaju zastupnike u državnome parlamentu, a budući da se većina nije odazvala, sastanak nije ni održan.

Dodik je kazao da više nikada neće sazvati ni jedan sastanak domaćih lidera, kao i da osnova za buduće razgovore kojima će nazočiti ne može biti "butmirski paket".

Većina stranaka iz Federacije BiH već je u najavi odbila bilo kakvu mogućnost sudjelovanja u razgovorima koje je inicirao Milorad Dodik, uz obrazloženje kako je njegova jedina namjera anulirati "butmirski proces" i predstavnike međunarodne zajednice udaljiti iz procesa dogovaranja i iznalaženja rješenja u vezi s ustavnim reformama, ali i brojnih drugih pitanja o kojima se domaći političari ne mogu usuglasiti.

 


Dinko Pašić Slobodna Dalmacija