“Ljubite jedni druge, kao što sam ja ljubio vas”

0

medjugorje_peopleSusret mladih Mladifest 2007. u Međugorju danas se tradicionalno nakon šest dana završava. Mladi hodočasnici nakon nekoliko dana duhovne obnove, molitve, ispovijedi i obraćenja odlaze svojim domovima. Posljednji dani će tisućama mladih ostati zauvijek u srcima, a poruka Međugorja kroz njih će se i dalje širiti svijetom. “Ljubite jedni druge, kao što sam ja ljubio vas i vi ljubite jedni druge”, Isusove su riječi koje su bile tema i poruka ovogodišnjeg susreta, a koje će brojnima nakon doživljaja Svetišta Kraljice mira ostati misao vodilja.

Sveta misa na Križevcu
Kroz organizirani program, mladi iz 49 zemalja svijeta, mogli su slušati brojne ispovijesti, svjedočanstva te sudjelovati u liturgijskom i molitvenom programu, a ove godine, kako prenosi međugorski web portal, mladima je govorio i izaslanik Europskog parlamenta Bernd Posselt, član Kršćansko-socijalne unije. On je mlade pozvao da se uključe u politiku jer će Europa biti kršćanska u onoj mjeri u kojoj to budu i njezini stanovnici. Ove godine u Međugorju se okupio rekordan broj mladih, oko 40.000. Program osamnaestog međunarodnog susreta mladih u Međugorju završava se danas ranojutarnjom svetom misom na Križevcu.

Poruka Svetog Oca
Program Mladifesta prevodio se simultano na petnaest jezika. Sveti Otac u svojoj poruci mladima je poručio kako je ljubav moguća te da su mladi budućnost i nada čovječanstva. “Svaka osoba u sebi ćuti duboku želju da ljubi i da bude ljubljena. Kako je, međutim, teško ljubiti, s koliko se samo pogrešaka i neuspjeha čovjek mora suočiti u ljubavi. Neki idu toliko daleko da čak sumnjaju u to da je ljubav moguća. Ali, ako nas nesavršenosti na afektivnom polju ili razočaranja u ljubavi navode na pomisao da je ljubav utopija i nedostižni san, znači li to onda da se s time čovjek treba pomiriti? Nikako ne! Ljubav je moguća i ovom svojom porukom želim dati svoj obol tome da u svakome od vas, koji ste budućnost i nada čovječanstva, ponovno oživi vjera u pravu, vjernu i snažnu ljubav, ljubav koja rađa mir i radost, ljubav koja povezuje osobe i omogućuje im da se osjećaju slobodne i međusobno se poštuju. Zaputimo se sada zajedno u otkrivanje ljubavi”, kazao je Sveti Otac.

Andriana Šimić