Široki Brijeg: Prvi međunarodni festival solo gitarista

Široki Brijeg: Prvi međunarodni festival solo gitarista

Široki Brijeg: Prvi međunarodni festival solo gitarista

0

Prvi međunarodni festival solo gitarista Širokom Brijegu namijenjen je gitaristima iz cijelog svijeta, a održati će se 10.12.2021.  Na poziv organizatora Festivala solo gitarista došle su prijave  iz cijeoga svieta, sa širokom spektrom izvođača i glazbenih stilova.

http://stream.zeno.fm/zbvhpce44hhvv


Festival je kreiran za sve gitariste koji izvode originalno skladanu glazbu, tj instrumentale, za sve glazbene stilove i pravce, od klasike do ‘shreddinga’.

Da, svirka može biti snimljena i u spavaćoj sobi – rekao nam je officer festivala Valentino Zeljko.

Promocija glazbe, skladanja, promocija gitare kao instrumenta, međunarodne glazbene suradnje, to su temeljne vodilje festivala – kazao je Zeljko.

Zanimljiv žiri

Žiri će imati zahtjevan posao vezano za proglašenje pobjednika pošto zaprima snimke vrlo širokog spektra glazbenika.

U žiriju su Marino Pelajić (HR, Azra, Film, Le cinema, Haustor, Bora Bora), Oto Rimele (SLO, Lačni Franc, Laibach). Denis Soldo (USA, music expert)

Zbog čestih promjena mjera okupljanja publike, festival ove godine ide online-hibridno, a želja organizatora, udruge Standard,  je da dogodine koliko mogućnosti dopuste, sve ide uživo s publikom i potrebnom audio produkcijom, Festival je podržala Fondacija za glazbene, likovne i scenske umjetnosti.

Više materijala o ovome festivalu nađite na  www.guitar.ba, na kojoj možete naći sve detalje vezane za natjecateljski dio Festivala solo gitarista.

Solo guitarist festival – Festival solo gitarista Široki Brijeg