Skoro četrdeset umjetnika na izložbi ”Privatno i javno”

Skoro četrdeset umjetnika na izložbi ”Privatno i javno”

Skoro četrdeset umjetnika na izložbi ”Privatno i javno”

0

dragana_nuic_3_1U četvrtak će u vrtu Ateliera Vučković u Širokom Brijegu biti otvorena 6. jednovečernja izložba ''Privatno i javno'', na kojoj će treću godinu zaredom biti do dijeljene i tri jednakovrijedne nagrade.

Organizatori izložbe akademska slikarica Dragana Nuić-Vučković i akademski kipar prof. Nikola Vučković ove godine u svom vrtu će ugostiti 39 akademskih umjetnika iz BiH (Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg, Travnik, Livno, Ljubuški, Kiseljak, Grude, Čapljina) i Hrvatske (Split, Zagreb, Imotski, Makarska).

 

Prepoznatljivi umjetnici

Uz članove Udruge likovnih umjetnika En Face (koju je također utemeljio Nikola Vučković), na izložbi će se predstaviti uglavnom mlađi umjetnici, od kojih su neki asistenti na ALU-u u Sarajevu i Širokom Brijegu, a mnogi su već primijećeni na likovnoj sceni u BiH i Hrvatskoj, te dobitnici stručnih nagrada za slikarstvo: Andrijana Mlinarević-Cvetković (ovogodišnja dobitnica prve nagrade na Analu crteža u Mostaru), Josip Mijić, Mario Šunjić, Pehar, Žulj; kiparstvo (Elma Alić, Vesna Vuga-Sušac, Dalibor Nikolić, Nela Hasanbegović, Premec, Boras), grafiku (M. Merdžanović) ili crtani film (Stjepan Mihaljević – ''Unplugged''). Na ovogodišnjoj izložbi ''Privatno i javno'' 39 umjetnika izložit će više od 50 djela slobodnih tema u raznim tehnikama, a primjetan je sve veći broj kiparskih radova i kreativnih mladih umjetnika.

 


Poticaj za uspješno djelovanje

Nagrada ''Privatno i javno'' dodjeljuje se za najoriginalnije ili najzanimljivije ostvarenje mladih umjetnika na izložbi. Tri jednako vrijedne nagrade dodijelit će stručni žiri u sastavu Nikola Vučković, ak. slikarica Kornelija Bajalo, likovni kritičar Ivan Vukoja i povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavar. Prema riječima Nikole Vučkovića, koji je nagradu kiparski oblikovao u metalu, ona je ustanovljena s ciljem da bude poticajna mladima za daljnje uspješno djelovanje, kao što to svojim aktivnostima čini u ULU En Face. (www.dnevni-list.ba)