“Soptine kuće” – zapadni ulaz u grad

“Soptine kuće” – zapadni ulaz u grad

“Soptine kuće” – zapadni ulaz u grad

0

Široki Brijeg – S obzirom da je po svim urbanističkim planovima zapadni ulaz u grad dobrim dijelom uređen i to kroz sustav kanalizacije, nove prometnice s nogostupom, kružnih tokova i autobusnog kolodvora, pristupili smo završnoj fazi uređenja.
 

 

Ta faza se odnosi na već započete pregovore s vlasnicima privatnih obiteljskih kuća („Soptine kuće“) koje se nalaze u ruševnom stanju i kao takve predstavljaju opasnost za sigurnost pješaka i sudionika u prometu, a istovremeno narušavaju zapadnu vizuru ulaska u grad.
 

Grad Široki Brijeg ušao je u pregovore da se ti objekti uklone i to na način da sve troškove uklanjanja i odvoza materijala snosi Grad. Vlasnici objekata zadržavaju pravo o građenju prema Detaljnom planu uređenja gradskog područja „Vrace“. Početni korak je urađen već s jednim objektom, a daljnjim tijekom razgovora pokušat ćemo dogovoriti s ostalim vlasnicima, pod istim uvjetima, uklanjanje i njihovih objekata.

 

Nadamo se da će konačna slika tog gradskog područja s ovim zahvatima u bližoj budućnosti biti urbanistički i arhitektonski kompletirana.
vrelo SIROKIBRIJEG.BA