STUDIJ INŽENJERSTVA OKOLIŠA U ŠIROKOM BRIJEGU

0

thumb_studenti_siroki2Jučer (5. lipnja 2007.) je u uredu Općinskog načelnika održan sastanak na temu mogućnosti otvaranja preddiplomskog studija Inženjerstva okoliša u Širokom Brijegu u sklopu Geotehničkog fakulteta Varaždin – Sveučilište u Zagrebu.

Sastanku su uz načelnika općine Široki Brijeg Miru Kraljevića i predsjednika OV Peru Kožula bili nazočni dekan geotehničkog fakulteta Varaždin prof.dr.sc:dr.h.c Mladen Kranjčec, prodekan za poslovanje Geotehničkog Fakulteta Varaždin doc.dr.sc. Božo Soldo, Božo Kovačić-pomoćnik ministra prosvjete, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke. Zdenko Mandić-pomoćnik ministra prostornog uređenja resursa i zaštite okoliša, Predrag Naletilić-pomoćnik Načelnika za gospodarstvo, obnovu i razvitak i Ivo Slišković- šef Odsjeka društvenih djelatnosti u općini Široki Brijeg.

Hercegovina je prepoznata kao dobar potencijal za razvoj te bi stoga bilo dobro obrazovati mlade ljude da rade na izradi programa i provođenja zaštite okoliša. Sve prisutni podržali su inicijativu da se odsjek navedenog fakulteta osnuje u Širokom Brijegu, što u prvom redu ovisi od zainteresiranosti budućih studenata.

Općina Široki Brijeg i Ministarstvo prosvjete, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke nastavit će i dalje s aktivnostima u cilju realizacije ove zamisli.

www.sirokibrijeg.ba