Tomislav Kopač treću godinu zaredom pobjednik

Tomislav Kopač treću godinu zaredom pobjednik

Tomislav Kopač treću godinu zaredom pobjednik

0

tomislav_kopacTomislav Kopač treću godinu zaredom pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Tomislav Kopač treću godinu zaredom pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Pobjednik mini-maratona Polog – Široki Brijeg, koji se održava u sklopu svečanosti obilježavanja obljetnica Bleiburg i križni put 1945., zaustavljanje tenkova u Pologu 1991. i smrti ministra Gojka Šuška 1998. pod nazivom ‘Svibanjska sjećanja 2014.′ je treću godinu zaredom Imoćanin Tomislav Kopač.

U konkurenciji od 64 natjecatelja iz Hercegovine i susjedne Republike Hrvatske prvo mjesto i novi rekord mini – maratona osvojio je Tomislav Kopač iz Imotskog s vremenom od 32 minute i 51 sekunde. Kopač je za 33 sekundi popravio svoj rekord koji je postavio prošle godine. Pobjedniku je pripala novčana nagrada u iznosu od 500 KM i pobjednički pokal. Drugo mjesto osvojio je Ivan Dračar (34 minute i 31 sekundu) iz Imotskog kojem je pripala novčana nagrada u iznosu 300 KM i pokal, dok je treći na cilj stigao također Imoćanin Marko Lončar Pendo s vremenom 35 minuta i 2 sekunde, a pripala mu je novčana nagrada u iznosu 200 KM i pokal.

Posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM dobilo je pet najbolje plasiranih Širokobriježana: Filip Lovrić, Renato Skoko, Hrvoje Galić, Ivan Matković i Hrvoje Vukoja. Posebno priznanje i novčane nagrade od 100 KM dobilo je i pet najbolje plasiranih Širokobriježana školskog uzrasta: Tomislav Pinjuh, Slaven Mustapić, Ante Grbešić, Gabrijel Ćavar i Ivan Zeljko.

Nakon uručenja nagrada najuspješnijima na mini – maratonu vijenac za sve poginule i stradale hrvatske domoljube, kod križa na Trgu širokobrijeških žrtava, položili su Općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Općinskog vijeća Vinko Topić i predsjednik širokobriješke Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata Tomislav Čerkez.
izvor: sirokibrijeg.ba