Umirovljenici fotografi 2023, imamo pobjednicu

Umirovljenici fotografi 2023, imamo pobjednicu

Umirovljenici fotografi 2023, imamo pobjednicu

0

Žiriju nije bilo lako, ocijeniti pristigle fotografije širokobrijeških umirovljenika fotografa. Na ovogodišnji, 2. po redu foto natječaj, stiglo je dosta kvalitetnih radova. Članovi žirija zasebno su glasovali ne znajući rezulatate od drugog člana, u žiriju su bili dekan ALU Široki Brijeg Svetislav Cvetković i Tomislav Ćavar dipl. povjesničar umjetnosti. I evo rezultata.

Ružica Soldo, Narančasti oblak, 1. mjesto

REZULTATI
Prvo mjesto osvojila je Ružica Soldo s fotografijom Narančasti oblak (mi smo dali radno ime fotografiji – zbog glasovanja).
Drugo mjesto osvaja Miro Galić s fotografijom Drvored uz rijeku Lišticu, te treće mjesto osvaja prošlogodišnji pobjednik, Jozo Vukoja s fotografijom Ljubotićki kamenolom.

Miro Galić, Drvored uz rijeku Lišticu, 2 mjesto
Jozo Vukoja, Ljubotićki kamenolom, 3. mjesto

Udruga Standard Široki Brijeg čestita našim foto umjetnicima, a nagrade će im uskoro stići (na račun).
Standard zahvaljuje medijima, Jabuci.tv. Fondaciji za glazbene, scenske i likovne umjetnosti, Namexu koji je osigurao poklon bon, te svima koji su sudjelovali u organizaciji. Izložba nagrađenih fotografija, biti će na billboardima, s ciljem da ih vide tisuće.

Mali flashback, prve ‘Umirovljenike fotografe’ za prošlu 2021 godinu osvojio je Jozo Vukoja s fotografijom Kula – talijanski buner, a foto natječaj pomogao je, sa svojim izborom i veliki Damir Hoyka iz Zagreba.