USKRSNA ČESTITKA PROVINCIJALA FRA IVANA SESARA

USKRSNA ČESTITKA PROVINCIJALA FRA IVANA SESARA

USKRSNA ČESTITKA PROVINCIJALA FRA IVANA SESARA

0

thumb_uskrsli_franjevci_infoSvaki onaj koji vjeruje uskrslome Kristu, ljubi i s radošću prihvaća život, zauzima pozitivan odnos prema stvarnosti i vrednotama ovoga svijeta, ne pada u beznađe zbog raznih kriza koje sve više zahvaćaju svijet već ostaje pribran i vedra pogleda – pun radosti.

 

Kršćanska braćo i sestre, i ove godine, u prigodi uskrsnih blagdana, želim se približiti svima vama, mladima i starima, bolesnima i zdravima, siromašnim i bogatima kako bismo svi zajedno radosna srca svom snagom uzviknuli: Isus je uistinu uskrsnuo!

To je najveličanstvenija vijest koja nadmašuje sve i ostaje aktualna sve do kraja svijeta.

Uskrs jest život. Ma koliko grobova na svijetu bilo – zadnju riječ nema smrt, nego život! Grob je prazan i zato je opravdano pitanje: što tražite živoga među mrtvima?

 Svaki onaj koji vjeruje uskrslome Kristu, ljubi i s radošću prihvaća život, zauzima pozitivan odnos prema stvarnosti i vrednotama ovoga svijeta, ne pada u beznađe zbog raznih kriza koje sve više zahvaćaju svijet već ostaje pribran i vedra pogleda – pun radosne nade.

Svaki onaj koji vjeruje u Kristovo uskrsnuće postaje sposoban izaći iz zatvorenosti i vidjeti dalje od vlastitih križeva, siromaštva, odbačenosti i bolesti. Vjerom u Kristovu pobjedu nad smrću postajemo ljudi nade, osnaženi da vlastitim svjedočenjem i radom sudjelujemo u preobrazbi svijeta i izgradnji sretnije budućnosti.

Moj uskrsni život započinjem kad se odlučim da će moja čežnja za životom i životna radost imati više prostora i veću težinu nego iskustva koja me čine beznadnim i nesretnim.

Snagom vjere u Kristovo uskrsnuće mi shvaćamo da nad patnjom križa sjaji uskrsna zora, da će nakon crnih oblaka sveopće neizvjesnosti zasjati sunce radosti. Vjera u uskrsnuće trajni je izvor snage za život, jer ona zna da nijedna žrtva i ljubav nisu uzaludni.

Pobjedom nad smrću Isus je, upravo za ljude koji prolaze tamne trenutke svojega života, postao suputnikom, prijateljem koji s njima zajedno prolazi uspone i padove.

Isus nam se uskrsnućem daruje kao suputnik kroz život, kao što je bio suputnikom onim učenicima na putu u Emaus.

Ohrabreni Kristovom pobjedom s drva križa krenimo zajedno s njim graditi bolje i ljepše sutra za kojim svi toliko čeznemo.

 

Ovim mislima u ime Hercegovačke franjevačke provincije i svoje osobno ime želim svima RADOSTAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Fra Ivan Sesar
www.franjevci.info