Vijeće za prevenciju kriminaliteta i u Širokom Brijegu

Vijeće za prevenciju kriminaliteta i u Širokom Brijegu

Vijeće za prevenciju kriminaliteta i u Širokom Brijegu

0

STOP KRIMINALU!

U Općinskoj vijećnici održana je konferencija za novinare u povodu osnivanja Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području općine Široki Brijeg. Policijski komesar Zoran Galić, izrazio je zadovoljstvo što je općina Široki Brijeg prepoznala značenje koje nosi formiranje Vijeća, te je kazao da je policija tu radi građana. Istaknuo je kako motiva i volje ne nedostaje, te da se policija spremna uhvatiti u koštac sa svim vidovima kriminaliteta, naravno sve to uz pomoć građana odnosno Vijeća za prevenciju kriminaliteta.

-U tradicionalnom modelu policijskog djelovanja kriteriji uspješnosti bili su stopa rasvjetljivanja kaznenih djela i brzina policijske intervencije prilikom incidentnih situacija. Prihvaćanje modela rada policije u zajednici opredijelili smo se za rješavanje problema koji generiraju incidentne situacije a ne samo bavljenje incidentima- rekao je koordinator rada policije u zajednici MUP-a ŽZH Damir Čutura

Čutura je izrazio želju i nadu da će Vijeće za prevenciju kriminaliteta u pravom smislu te riječi biti partner policiji u zajednici. Na konferenciji su se nazočnim predstavnicima medija i članovima Vijeća za prevenciju kriminaliteta obratili i ministar MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Ivica Gašpar, te domaćini predsjednik Općinskog vijeća Nedjeljko Bokšić i Općinski načelnik Miro Kraljević.

Nakon konferencije za novinare održana je 1. (konstituirajuća) sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području općine Široki Brijeg na kojoj je za predsjednika izabran Drago Martinović, a za tajnicu Radmila Gašpar. Ostali članovi vijeća su: Ruža Sopta, fra Stipe Biško, dr. Mirko Kordić, Ivo Sesar, Tomislav Čerkez, dr. Katica Šantić-Mustapić, Stanko Bazina, Stanko Miličević, Blago Kraljević, Zlatan Mandić, Ante Suton, Ana Buntić i zapovjednik Policijske stanice Široki Brijeg.

 


ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)