Vlada ZHŽ-a podržava zahtjeve javnih medija na hrvatskom jeziku

Vlada ZHŽ-a podržava zahtjeve javnih medija na hrvatskom jeziku

Vlada ZHŽ-a podržava zahtjeve javnih medija na hrvatskom jeziku

0

Vlada Županije Zapadnohercegovačke u ponedjeljak je održala izvanrednu sjednicu s koje je upućena podrška zahtjevima sindikata Hercegovačke televizije Mostar, Radija Herceg-Bosne i Radiopostaje Mostar za rješavanjem statusno-financijskih uvjeta tih javnih medija na hrvatskom jeziku.


logo_radio_hb"Vlada Županije Zapadnohercegovačke žali što su se ovi mediji našli u ovakvoj situaciji te djelatnicima i upravama ovih medija daje bezrezervnu potporu i suradnju u zaštiti njihovih prava", stoji u današnjem priopćenju iz županijske Vlade.

U njemu se navodi da su Vlada Županije Zapadnohercegovačke i Skupština Županije Zapadnohercegovačke jedine preuzele dio suosnivačkih prava Hercegovačke televizije Mostar te su prema toj medijskoj kući ispunile u potpunosti svoje obveze.

Radio Herceg-Bosne je Vlada Županije Zapadnohercegovačke također financijski pomagala, iako nema suosnivačke dužnosti prema toj medijskoj kući, navodi se u priopćenju, u kojem se izražava žaljenje što se "Županija Zapanohercegovačka našla u istom položaju sa drugim županijama koje nisu prepoznale potrebu potpore hrvatskim medijima na području Bosne i Hercegovine".

www.rtv-hb.com


www.fena.ba