10 zlatnih medalja: Mažoretkinje Široki apsolutne prvakinje BiH

10 zlatnih medalja: Mažoretkinje Široki apsolutne prvakinje BiH

10 zlatnih medalja: Mažoretkinje Široki apsolutne prvakinje BiH

0

mazoretkinje_sirokiŠiroki Brijeg – Na 11. državnom prvenstvu Saveza mažoretkinja FBiH održanom u Rami, mažoretkinje Široki uvjerljivo su bile najbolje, te su osvojile 10 zlatnih i četiri srebrne medalje, te osigurale odlazak na Europsko prvenstvo koje se u rujnu održava u češkom Brnu.

Oko 1.000 mažoretkinja iz 12 gradova (Široki Brijeg, Mostar, Grude, Tomislavgrad, Livno, Uskoplje, Glamoč, Novi Travnik, Tuzla, Kiseljak, Žepče i Rama) sudjelovalo je na 11. državnom prvenstvu Saveza mažoretkinja FBiH. Glavne favoritkinje bile su mažoretkinje Široki koje su taj epitet danas i opravdale. Mlade Širokobriježanke natjecale su se u svih 14 kategorija i osvojile 10 zlatnih i 4 srebrne medalje.

Seniorke su osvojile zlato u svim formacijama i neformacijama. Zlato su osvojile u formacijama štap i pom-pon te u neformacijama: solo štap, duo štap, solo pom-pon i duo pom-pon. Juniorke su u formaciji štap osvojile srebro, dok su u formaciji pom-pon osvojile zlato. U neformacijama duo štap zlato, solo štap srebro, duo pom-pon srebro, solo pom-pon zlato. Najmlađi sastavi, kadeti, u formacijama štap osvojile su zlato, a u pom-ponu srebro.
izvor: www.sirokibrijeg.ba