100. GODINA NOVE CRKVE NA ŠIROKOM BRIJEGU

100. GODINA NOVE CRKVE NA ŠIROKOM BRIJEGU

100. GODINA NOVE CRKVE NA ŠIROKOM BRIJEGU

0

Na Širokom Brijegu svečano će biti obilježena 100. obljetnica nove crkve 20. lipnja. Predviđen je različit sadržaj.

Za ovaj dan širokobriješka vjernička zajednica pripremat će se trodnevnom duhovnom obnovom. Predvodi je fra Marko dr. Semren, član Bosne Srebrene. Sva tri dana pokorničko bogoslužje počinje u 18.30, a sv. misa u 19.00.
Prvoga dana, 17. lipnja, prije sv. mise bit će izveden recital fra Miljenka Stojića »Dica ispod duba«. Tema za propovijed je »Crkva mučenika«.
Drugoga dana, 18. lipnja, tema za propovijed je »Euharistija – izvor života«. Nakon sv. mise je klanjanje Presvetom. Pjevaju franjevački novaci i Frama Široki Brijeg.
Trećega dana, 19. lipnja, prije sv. mise bit će izveden recital fra Ante Marića »Zaglavni kamen briješke bazilike s hrastom i sokolom«. Tema za propovijed na sv. misi je »Crkva – naš život«. Pjeva zbor sv. Cecilije, Široki Brijeg. Nakon sv. mise bit će priređen koncert zborova sa Širokog Brijega i Čitluka.

 

 

Središnja proslava počinje 20. lipnja u 9.00. Radi se o znanstvenom skupu. Istoga dana u 16.00 priređuje se obilazak starih fratarskih kuća na Čerigaju. U 18.00 bit će svečana sv. misa za graditelje i dobročinitelje koju predvodi fra Slavko Soldo, provincijal. Nakon sv. mise kulturno-zabavni program izvodi HKUD Hercegovac. (D.M)

 

program:

20. lipnja – ponedjeljak

ZNASTVENO STRUČNI SKUP: STO GODINA NOVE CRKVE NA ŠIROKOM BRIJEGU

Izložbeni prostor Franjevačke galerije

Povijest, povijest umjetnosti, graditeljstvo, u 18 sati svečana misa

Trodnevna duhovna obnova, predvodi dr. fra Marko Semren, bosanski franjevac, (franjevci.info)