Bandić: ‘Siguran sam da ću dotrčati živ do Međugorja’

0

MARATON MIRA

Zagrebački gradonačelnik u Grudama, rodnom mjestu
Autor Ivana MIKULIĆ

milan_bandicGRUDE – S obećanjem kako će pomoći u organizaciji Maratona mira Grude Međugorje, Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, posjetio je svoj rodni kraj Grude, a tu je i održao sastanak organizacijskog odbora na kojem su sudjelovali i načelnici općina Gruda, Ljubuškog, Širokog Brijega i Čitluka te Milan Orešković, tajnik Hrvatskog atletskog saveza, Boris Stepinac, predsjednik AK Dinamo Zrinjevac, Ivana Sopta, novinarka Radija Sljemena, Robert Rukavina, predsjednik Kupa Karmela, i general Ljubo Ćosić Rojs.

– Sastali smo se prije svega prvi put kako bismo promovirali Maraton mira, koji će se održati 19. svibnja. Želim da postane tradicija, da se pretvori u hodočašće te da tog dana sudjeluju svi koji mogu hodati. Nakon mojih pet polumaratona, došlo je konačno i vrijeme da otrčim cijeli maraton. Siguran sam da ću doći živ do Međugorja – kazao je Milan Bandić.

 
– Napravit ću sve što mogu kako bi maraton bio uspješan. Organizirat ću i koncert prije utrke u Grudama, a poslije i u Međugorju – rekao je M. Bandić, dodajući kako treba dovesti najbolje sportaše, ali i ljudi će se sami zasigurno odazvati jer prvi put se trči maraton Gospi, koji zaslužuje svu pozornost medija.

Na sastanku je svoju pomoć obećao i general Ljubo Ćesić Rojs, i to smještaj, koji će biti osiguran u hotelu Posušju za oko 100 ljudi. Ivana Sopta, podrijetlom iz Širokog Brijega, koja je pokretač, posvetila je taj maraton, odnosno utrku koju će sama trčati, svome pokojnom ocu Vinku Sopti i Stanku Jeličiću.

– Ideja se rodila 2005. godine na Žumberačkoj utrci. Sudjelovala sam na toj utrci i kada više nisam mogla trčati, kad sam ostala sama na stazi, osjetila sam da čovjek u tom trenutku ima samo Boga. Tada sam čula glas koji mi je rekao: “Digni se.” U tom trenutku znala sam kako će se zvati maraton – kazala je Ivana Sopta.