Bandića bi zbog turneje mogli izbaciti iz SDP-a

Bandića bi zbog turneje mogli izbaciti iz SDP-a

Bandića bi zbog turneje mogli izbaciti iz SDP-a

0

milan_bandic_maratonacNikoga više u SDP-u ne bi začudilo da se Milan Bandić kandidira za predsjednika Republike – ustvrdio je danas visokopozicionirani član stranke. Štoviše s Bandićevom kandidaturom u SDP-u toliko ozbiljno računaju da su ga čak i uvrstili u ankete kojima ispituju rejtinge svoga kandidata Ive Josipovića i drugih aspiranata na Pantovčak.

Zagrebački gradonačelnik već je gotovo dva mjeseca na turneji po Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, koju u SDP-u prepoznaju kao začetak njegove predsjedničke kampanje. U pridobivanje birača Bandić je, naime, krenuo na isti način na koji već godinama zadržava vlast u Zagrebu – rukovanjem sa svakim tko mu se približi, darivanjem, obećanjima. No, Bandić se dobro čuva da javno ne objavi kandidaturu jer zna da bi istoga trenutka bio izbačen iz SDP-a.

– Zainati li se, Milanović bi Bandića čak i zbog ove neslužbene kampanje mogao izbaciti iz stranke – ustvrdio je naš sugovornik. Ipak, predsjednik SDP-a još uvijek ne dopušta Bandiću da ga toliko isprovocira. U igri živaca Milanoviću zasigurno pomažu i istraživanja raspoloženja birača, prema kojima Josipović dobiva dvostruko više glasova od Bandića bez obzira na to što mu ovaj krade dio glasova.

 

– Spreman je cijeli scenarij za slučaj da se Bandić kandidira. U trenutku bi bio isključen iz stranke, pa neka radi što hoće – ustvrdio je naš sugovornik.

U SDP-u vjeruju i da bi Bandić vrlo teško objasnio biračima zašto napušta stranku i zašto već prije lokalnih izbora nije rekao da želi biti predsjednik, nego se borio za još jedan gradonačelnički mandat.

S druge strane, iz nekih Bandićevih rečenica koje je proteklih dana izrekao u užem krugu suradnika, dade se iščitati da je on jako blizu odluci da se kandidira, ali još bira trenutak kada će to i službeno objaviti.

Večernji list