Dobra vijest: Pročišćavanje otpadnih voda

0

Danas je u Čitluku potpisan 700.000 eura vrijedan ugovor o početku radova na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Čitluk. Ugovor su potpisali načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i u ime izvođača radova tvrtke WSM Walower Stahl- und Maschinenbau GmbH Dieter Frankenberger.

Vrijednost je potpisanoga ugovora 700 000 eura, s tim da je općina Čitluk završila kolektor dužine 2200 metara koji je financiran iz sredstava općine Čitluk, oko 200.000 maraka. Očekuje se kako bi radovi trebali trajati 7-8 mjeseci, kada bi uređaj trebao biti pušten u pogon. Frankenberger je upoznao nazočne s tvrtkom WSM kazavši kako je ona u ovoj oblasti prisutna 37 godina. Svojim proizvodima je zastupljena u cijelome svijetu, a ovo je prvi projekt u BiH. "Cilj je tvrtke da isporučuje dobra postrojenja i da su klijenti zadovoljni, te da nakon 10 godina kažu da postrojenje radi besprijekorno", zaključio je gospodin Frankenberger.

Građevinske radove na izgradnji kolektora obavljat će tvrtka Tempo-Vranica iz Mostara koje je WSM uzeo kao podizvođača radova. Potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić, direktor Komunalnog poduzeća "Broćanac" Željko Dugandžić i voditeljica Podružnice Hypo-Aple Adria banke Verica Vidačak.


<<<<<<<< Fena