Kockarnice uz škole

0

kocka_siroki.jpgGrupa roditelja grudske Osnovne škole Ruđera Boškovića, zabrinuta za svoju djecu uputila je načelniku Općine Grude, gosp. Viktoru Mariću dopis u kojem traže da hitno poduzme po pitanju njihove djece, odnosno nekih objekata u blizini škola. Dopis vam donosimo u cijelosti: Zabrinuti za sudbinu naše djece ovim putem Vas želimo izvjestiti i tražimo da poduzmete odgovarajuće mjere u cilju zabrane rada uslužnih objekata koja bave igrama na sreću.

 

Naime, našem strpljenju došao je kraj. Dobro smo obavješteni da se pored škola našoj djeci nude razne igre na sreću (slot, poker aparati i sl.), kao i sportske kladionice. Molimo Vas da ukoliko nema zakonske regulative iz ove oblasti žurno pokrenete inicijativu za donošenje iste i zabranite ovu djelatnost u blizini škola. O učinjenom žurno izvjestite javnost, kako bi smo, ukoliko to bude potrebno, poduzeli druge demokratske metode.

Zabrinuti i nezadovoljni roditelji uz dopis, dostavili su načelniku i svoje potpise. Doznajemo da slično raspoloženje roditelja vlada i u ostalim općinama ZHŽ-a te da roditelji neprestano pozivaju da se djeci tijekom nastave zabrani na bilo koj način posjeta kafićima i kockarnicama. Kockanje, ispijanje alkohola i klađenje djece u Hercegovini inače opće je društveno prihvaćeno iakoje zakonodavac predvidio stroge kazne pružateljima takvih usluga maloljetnicima. Inače inicijativu grudskih roditelja potakao je tekst naše dopisnice iz Gruda koji je u Grudama izazvao reakciju javnosti i veliku podršku roditelja.

|poskok.info | Boboška.info | sirokibrig.com | siroki.com|