Dobro došli na novu stranicu Frame Široki Brijeg!

Dobro došli na novu stranicu Frame Široki Brijeg!

Dobro došli na novu stranicu Frame Široki Brijeg!

0

frama_sirokiFrama je…
Prije svega, Franjevačka mladež – Frama je bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu… Frama djeluje u okviru Franjevačkog svjetovnog reda – FSR-a. Bratstvo Frame nastalo je u Italiji, gdje se javlja skupina mladih koji su željeli što bolje upoznati svetog Franju. Glavna misao u životu bratstva je opsluživati Evanđelje slijedeći primjer sv. Franje Asiškog. To je istodobno poziv i izazov, koji uz Božju pomoć framaše izvodi na pravi put!


Riječ, dvije o nama…

 

 

Frama Široki Brijeg je osnovana 1994. godine, te je od tada kroz nju prošlo tisuće mladih koji su se u proteklih 14 godina izgrađivali kroz Framu. Prva primanja u Framu su održana 1996. na dan preminuća sv. Franje, 3. listopada. Od tada je u našoj Frami ostala tradicija da se obećanja održavaju prvu nedjelju nakon blagdana sv. Franje. Sve te godine framaši su najaktivniji članovi župe.

 

Svakodnevno svojim svjedočenjem, pjesmom i zalaganjem prenose radost na ostale ljude. U proteklim godinama Frama je djelovala pod vodstvom raznih duhovnih asistenata i predsjednika, ali je uvijek težila onome što je naša misao vodilja: „Biti svjedok Kristova evanđelja!"

www.frama.ba