PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Drugi dvodnevni “Sajam informacijskih tehnologija “SIT”
Drugi dvodnevni “Sajam informacijskih tehnologija “SIT”

Drugi dvodnevni “Sajam informacijskih tehnologija “SIT”

0
0
sitŠiroki Brijeg – Drugi dvodnevni "Sajam informacijskih tehnologija "SIT" će se održati u Širokom Brijegu 25. i 26. ožujka 2011. godine u Hotelu Park.

Prvi sajam se pokazao kao vrlo uspješan te u tom duhu nastavljamo i ove godine. Kao i prošle godine i ove ćemo pokušati još više približiti i pojednostaviti pristup javnosti temama informacijsko-komunikacijskih tehnologija, te predstaviti gospodarstvenike iz regije. Organizacijom sajma informacijskih tehnologija kreiramo razvoj novih gospodarskih mogućnosti i ukazujemo na prednosti korištenja visokih tehnologija u Županiji Zapadnohercegovačkoj, aIi i Bosni u Hercegovini, u kojima je primjena tehnoloških dostignuća još uvijek na lošoj razini.

ArtCreative Design and Custom coding

Prvi sajam je okupio veliki broj posjetitelja i izlagača, te zabilježio veliku pozornost u medijima u regiji te se postavio kao jedini specijalizirani informatički sajam u regiji. Sajam je posjetilo više od 2000 posjetitelja u dva dana održavanja, 20 volontera je marljivo pomagalo pri organizaciji samog događaja, naši volonteri su registrirali preko 300 posjetitelja zainteresiranih za besplatni internet, uz 17 predavača koji su zainteresiranima prezentirali najnovija dostignuća iz svijeta infomacijskih tehnologija, 18 izlagača je pružalo informacije na svojim štandovima o proizvodima i uslugama koje nude.

Jedinstvenost ovog Sajma je u tome da naši izlagači pronalaze potencijalne partnere te informiraju javnost i zainteresirane o novim proizvodima i uslugama kako bi zajedno sudjelovali u informatizaciji društva i poslovanja i povećali konkurentnost na domaćem i stranom tržištu.

sit2010_onama2

Planiramo široku marketinšku kampanju kako bi Sajam približili što većem broju osoba i tvrtki, što će približiti i ukazati na prednosti informacijskim tehnologijama i njihovog korištenju. Očekujemo veliku posjetu zbog širine tema koje su danas jako popularne i zanimljive velikom dijelu osoba koje se susreću sa računalima u privatnom ili poslovnom životu.

Teme koje će se obrađivati na sajmu:

• Outsourcing poslovanje (eksternalizacija) – Outsourcing ili eksternalizacija je prepuštanje dijela poslova neke tvrtke vanjskom stručnom partneru. Time se svakako postižu značajne uštede, jer nije potrebno novo zapošljavanje. S obzirom na trenutačno nepovoljnu ekonomsku situaciju u svijetu outsourcing dobiva na sve većem značenju.

• Mobilne aplikacije – Aplikacije namijenena za mobilne telefone koje postaju popularnije i korištenije od strane običnih korisnika zbog dolaska novih generacija mobilnih uređaja i usluga operatera.

• Informatičko obrazovanje – Cijeloživotno učenje je trend u modernom društvu, što se posebno odnosi na informatiku kao znanost koja se jako brzo razvija.

• Online oglašavanje – Prednosti online oglašavanja u odnosu na klasična su mnogobrojna. Prikazat ćemo mogućnosti i ukazati na načine korištenja ovog oblika oglašavanja za tvrtke.

• Pristup internetu – Jedan od osnovnih mjerila tehnološke razvijenosti pojedinih država. Ukazujemo na prednosti korištenja interneta i približavamo načine pristupa.

• Poslovne aplikacije – Danas je teško zamisliti tvrtku koja ne koristi neku vrstu poslovne aplikacije za upravljanje poslovanjem. Pored velikog izbora različitih vrsta softvera teško je izabrati onaj koji najviše odgovara Vašoj tvrtci. Ovaj dio se odnosi osobito na tvrtke kako bi uvidjele što se nudi na tržištu i što im zapravo treba.

www.sit.ba

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA