PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Dvojica policijskih službenika PU Grude osumnjičena za izvršenje kaznenog djela
Dvojica policijskih službenika PU Grude osumnjičena za izvršenje kaznenog djela

Dvojica policijskih službenika PU Grude osumnjičena za izvršenje kaznenog djela

0
0
Nisu stavili lisice

thumb_lisice_grudeLjubuški, Grude – Nakon podnošenja izviješća Županijskom tužiteljstvu protiv braće M. Š. (41) i B. Š. (34) Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH i PU Ljubuški nastavili su provoditi kriminalističku obradu događaja od 23. 5. o. g., u cilju utvrđivanja eventualne kaznene odgovornosti policijskih službenika koji su sudjelovali u intervenciji.

Podsjećamo, ranije smo izvijestili da su braća M. Š. i B. Š. osumnjičeni da su 23. svibnja, između 19.20 i 20.40 h, u caffe baru Bumerang u Grudama i u blizini istoga počinili veći broj kaznenih djela; također, izvijestili smo da su policijski službenici PU Grude bili lišili slobode B. Š. te da im je isti pobjegao iz patrolnog vozila, prilikom prevoženja u službene prostorije.


Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da policijski službenici PU Grude H. B. (42) i K. M. (29) nisu uporabili sredstva prisile nad B. Š. prilikom privođenja (nisu uporabili sredstvo za vezivanje „lisice"), odnosno propustili su izvršiti dužan nadzor što je B. Š. iskoristio i pobjegao iz vozila nakon čega se pješice vratio pred caffe bar Bumerang te pomogao u bijegu svome bratu M. Š. koji je osumnjičen, između ostalog, i za pokušaj ubojstva načelnika PU Grude.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv policijskih službenika PU Grude H. B. (42) i K. M. (29) zbog osnova sumnje da su na gore opisani način počinili kazneno djelo Nesavjestan rad u službi (čl. 387. st. 1. KZ-a FBiH).


(Opaska: ranija priopćenja o kaznenim djelima počinjenima 23. 5. o. g. nalaze se na web stranici MUP-a, na početnoj stranici i na arhivi.
Budući da su tim kaznenim djelima oštećeni, između ostalih, i načelnik PU Grude i zapovjednik PP Grude, u cilju osiguranja nepristranosti odlučeno je da kriminalističku obradu vrše sektor kriminalističke policije MUP-a i PU Ljubuški te da izviješće Županijskom tužiteljstvu podnosi PU Ljubuški).

UPRAVA POLICIJE MUP-a

www.siroki.com

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA