PREDSTAVLJAMO
Home Glazba Glazba: Teksas – Široki
Glazba: Teksas – Široki

Glazba: Teksas – Široki

0
0

La Grange tribute to ZZ Top

Široki Brijeg – Grupa La Grange je novost na bh glazbenoj/rock klupskoj sceni. Ako ih niste još slušali zvuče kao i njihovi uzori ZZ Top, bučno i energično, odnosno sviraju teksaški boogie. To vam je zvuk compresirano distorzirane gitare svirane sa kovanicom uz gitarsko pojačalo sa fuzzom u srednjem registru uz solid – jednostavni bass i žešći bubanj. Baza benda je u cafe klubu Start, a šef Pajo najavljuje mini turneju po BiH sa atraktivnim imidžom. U mjesecu listopadu sviraju u Banja Luci  (DemoFest  Klub) i Sarajevu (Klub Sloga). 

{youtube}IWvWFyBe6Vo{/youtube}

Dosadašnji nastupi su pokazali da publika voli gledati i slušati bradonje koji žestoko praše i tjeraju ljude na ples.

Pajin prijatelj Cima, koji inače vodi Mediteran film festival i koji pije kavu u cafe Startu uradio  je 2 promo spota grupe La Grange.

 

{youtube}wPN_Q2MRTmA{/youtube}

Mnogo je zanimljvih detalja vezanih za ove vatrene Teksašane. Npr. 4.svibnja 1991. guverner države Texas Ann Richards proglasila je zvanični "ZZ Top dan", kao ‘priznanje grupi koja je snagu ritma teksaškog bugija prenijela širokim masama širom svijeta'.
Malo poslije toga komapnija "Mitsubishi Motor Sales" morala im je isplatiti 115 milijuna $ odštete zbog neovlaštenog korištenja pjesme "La Grange" u svojim reklamama, a u lipnju 1993. dobili su novih 15 milijuna za nastup na obilježavanju 90. godišnjice komapnije Harley Davidson. Novih 30 milijuna dobili su 1995. na osnovu tužbe protiv firme Sterdyne Corporation koja je proizvela 100$ vrijedan madrac punjen želeom nazvanim ZZ Toper.

Na kraju 1986. ZZ Top je porglašen za njavećeg izvođača u toj godini sa ukupno zarađenih 26 590 345 $ u 134 nastupa.
Iste godine, proglašeni su herojima države Texas, unaprijeđeni su u admirale teksaške mornarice, kao i zamjenicima šerifa u oblastima Hall, Dallas, Ector i Bell.

 

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA