PREDSTAVLJAMO
Home Art GORAN BOGDAN PROGLAŠEN ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU NA FILMSKOJ REVIJI KAZALIŠNE AKADEMIJE “FRKA”

GORAN BOGDAN PROGLAŠEN ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU NA FILMSKOJ REVIJI KAZALIŠNE AKADEMIJE “FRKA”

0
0
Od 30.03. do 01.04.2007. godine održana je sedma po redu “Filmska revija kazališne akademije” – FRKA. Cilj već tradicionalne revije je prikaz recentne filmske produkcije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, točnije filmova nastalih u zadnje dvije godine. U tri dana prikazano je 80-ak filmova, a uz domaće goste na reviji su se predstavili studenti i profesori praške škole FAMU, splitskog UMAS-a i Akademije likovnih umjetnosti. thumb_gogo_bogdanŽiri sastavljen od redatelja Zvonimira Jurića, snimatelja Vedrana Šamanovića, producenta Damira Terešaka, montažerke Ivane Fumić, glumice Maje Škaričić, te scenarista i dramaturga, ujedno predsjednika žirija, Gorana Tribusona proglasio je sljedeće pobjednike:    
Najbolja montaža: Antonija Kren, za film ‘Ponedjeljak’, r. Jure Pavlović Najbolja kamera: Eva Kraljević, za film ‘Baš si glupa glupa’, r. Kristina Kumrić Najbolji scenarij: Marjan Alčevski, za filmove ‘Pozdrav iz Katmandua’, r. Mladen Burić i ‘Imat ćemo bebu’, r. Vinko Brešan Najbolja produkcija: Tiha Gudac, za film ‘Ukradeno’, r. Ivana Škrabalo Najbolja ženska uloga: Ana Maras, za film ‘Crne riži’, r. Andrija Mardešić Najbolja muška uloga: Goran Bogdan, za film ‘Za stolom’, r. Daina Oniunas Pusić Najbolja režija + nagradu publike: Tanja Golić, za film ‘Nije da znam nego je to tako’ Grand Prix: Nikoli Strašeku, za film ‘Ubil bum te’ /NASLOVNA/   Ova je još jedno priznanje mladim širokobriješkim glumacima koji sad ima na sve strane hrvatske filmske i kazališne scene. Pored Gorana Bogdana koji privodi kraju drugu godinu Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu tu su još i  
Marijana Mikulić koja je apsolventica glume na zagrebačkoj ADU, a možete je gledati svaku večer u hrvatskoj sapunici “Obični Ljudi”,   zatim Petar Leventić koji je završio ADU u Zagrebu i aktivno glumi u Zagrebačkom kazalištu mladih, a zapaženija filmska uloga bila mu je u filmu “Konjanik”,   treba spomenuti i našeg estradnog umjetnika Ivana Mikulića koji se također okušao na daskama što život znače u mjuziklu “Isus Krist Superstar”. Nadamo se da će ove mlade snage i kod nas u Širokom Brijegu pokrenuti nešto, bar na daskama što nešto znače u životu. (suzy)

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA