Griješio sam prema Hrvatima u BiH

0

Bivši visoki predstavnik Paddy Ashdown o svom mandatu u BiH

Autor Zdenko JURILJ 

thumb_paddyMeđunarodna zajednica i ja nismo posvetili dovoljno pozornosti problemima Hrvata tvrdi u razgovoru za jučerašnji Dnevni avaz bivši visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown i naglašava kako mu je to najveća pogreška koju je tijekom mandata napravio u BiH.
Hrvati su najmalobrojniji narod u BiH i bitno je znati da bez njih BiH nije BiH navodi dalje Ashdown. Osvrćući se na svoje poteze kao međunarodnog upravitelja u BiH, bivši visoki predstavnik navodi da je veliku pogrešku napravio time što je više pozornosti posvetio odnosima između Banje Luke i Sarajeva, a manja hrvatskome pitanju u BiH.

 

 

Što sam više razmišljao o svom radu BiH, spoznavao sam da sam se mnogo bavio pitanjem odnosa Sarajeva i Banje Luke, a da sam zaboravio na Hrvate. I to je jedna od mojih pogrešaka samokritičan je Paddy Ashdown. Otkriva kako je za mandata u BiH pisao dnevnik.

Nakon svih sastanaka marljivo sam sve bilježio. Ta je knjiga završena i pohranjena u Sveučilišnoj knjižnici Velike Britanije i nakon 30 godina bit će dostavljena sveučilištima u BiH. Tada će se znati mnogo detalja o vrlo zanimljivoj povijesti BiH najavljuje bivši visoki predstavnika za BiH Paddy Ashdown.