Grupa „Berette” iz Širokog Brijega pobijedila je u velikom finalu Programa „Jaeger Music Night”

Grupa „Berette” iz Širokog Brijega pobijedila je u velikom finalu Programa „Jaeger Music Night”

Grupa „Berette” iz Širokog Brijega pobijedila je u velikom finalu Programa „Jaeger Music Night”

0

Najbolja grupa Berett

thumb_berette_sirokiGrupa „Berette" iz Širokog Brijega pobijedila je u velikom finalu Programa „Jaeger Music Night", koje je održano u četvrtak 10. decembra/prosinca u Klubu „Ludnica" u Mostaru. U finalu su nastupile tri grupe koje su dobile najviše glasova u predfinalnoj fazi Programa – „Berette", „Motherfunky" iz Prijedora, te „Nula Plus" iz Tuzle. A, na kraju večeri nezaboravnu zabavu za oko 500 posjetitelja priredila je odlična „Dubioza kolektiv."

Na javni poziv za učešće u ovogodišnjem Programu «Jaeger Music Night», objavljen početkom godine, prijavila su se 22 benda. Stručni žiri, na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim bh. producentom, odabrao je šest finalista, koji su posljednjih šest mjeseci nastupali u klubovima širom BiH.

Glasovima publike tokom nastupa, kao i putem online glasanja na web stranici www.jaegermusicnight.ba, odabrana su tri najbolja benda, koja su se u velikom finalu borila za prvu nagradu «Jaeger Music Nighta». Publika je, također, bila ta koja je, glasajući tokom finala u „Ludnici", odabrala pobjednika ovogodišnjeg izdanja Programa.

A, pobjednik, širokobriješke „Berette", će kao nagradu dobiti snimanje svog prvog albuma u profesionalnom studiju i njegovo izdavanje na tržištu BiH. Osvajači drugog mjesta, grupa „Motherfunky" iz Prijedora će biti nagrađena nastupom na „Banja Luka Rock Open Air Festivalu", dok je trećeplasirana „Nula Plus" osvojila „Jaegermeisterov" poklon paket.

Program „Jaeger Music Night" će biti održan i naredne godine i ponovo će biti odlična prilika za afirmaciju mladih i progresivnih demo grupa iz čitave BiH. Sve informacije o Programu i dalje će se moći dobiti putem web stranice www.jaegermusicnight.ba.

Posvećenost od početka

 

«Jaegermeisterova» podrška nadolazećim muzičkim talentima i lokalnim
muzičkim scenama počela je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom
90-tih kada je jedan rock bend zamolio za dozvolu da tokom svojih
svirki promovira «Jaegermeister». Danas na «Jaeger Music Night»
Programu u SAD-u učestvuje više od 230 muzičkih grupa i upravo taj
Program se smatra najbitnijim faktorom Jaegermeisterovog uspjeha u SAD.
Neki od popularnih bendova koji su učestvovali u ovom Programu u SAD su
«Bloodhound Gang» i «Slayer», dok su učešće na ovogodišnjem «Jaeger
Music Night» Programu u Bosni i Hercegovini potvrdili bendovi poput
«Generacije 5», «Bombaj štampe» i «Dubioze kolektiv»

(suzy)www.sirokibrig.com