Grupa ONI u finalu CMC Demo Festivala

Grupa ONI u finalu CMC Demo Festivala

Grupa ONI u finalu CMC Demo Festivala

0

oni_band_sjedeGrupa ONI, peteročlana alternativno-mainstreamovska autorska skupina glazbenika iz Širokog Brijega i Mostara, ušla je u finale CMC (Croatian Music Channel) Demo Festivala, u konkurenciji od 110 bendova. CMC Demo Festival je festival autorskih glazbenih grupa koje nemaju svoj izdani materijal na tržištu i koje se zapravo tek probijaju na estradi. Svi prijavljeni bendovi su prošli kroz sito i rešeto eminentnog stručnog žirija u sastavu Ivan Dečak (pjevač grupe Vatra), Husein Hasanefendić – Hus (alfa i omega Parnog Valjka) i Denis Mujadžić – Denyken (najpoznatiji rock producent kod Hrvata). Nakon preslušanih snimki više od stotinu bendova, žiri se odlučio za 15 finalista među kojima su i ONI.

Grupa ONI je nastala u sadašnjem sastavu 2008. godine, ali je nastavila autorski rad nekih prijašnjih Hercegovačkih glazbenih skupina koje su svoj autorski rad predstavljale uglavnom na West Herzegowina Festu. U sadašnjoj postavi i sa imenom ONI, grupa se uspješno predstavila na WHFestu broj 6 gdje je u velikoj konkurenciji završila na diobi 3. mjesta u svojem praktično prvom javnom nastupu.

 

Što se tiče CMC Demo festivala, u tijeku je glasanje publike (na žalost samo s teritorija Republike Hrvatske) na način da se pošalje SMS poruka sadržaja „Demo" i rednog broja grupe za koju glasate, u slučaju grupe ONI, to je broj 11, na broj 66046. (Demo 11)

 

 

Za potrebe CMC Demo Festivala, grupa ONI je snimila singl naziva „Svijet" i uskoro će snimiti i video-spot za tu pjesmu, što će CMC naravno popratiti emitiranjem u svom programu, te će se pjesma naći i u eteru većine radio-postaja u Hrvatskoj.

Konačno proglašenje pobjednika biti će u Rujnu ove godine, uz veliki koncert finalista na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

(www.Bljesak.info)