PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Hitno obustaviti govor mržnje na FTV i sankcionirati Bakira Hadžiomeriovića!
Hitno obustaviti govor mržnje na FTV i sankcionirati Bakira Hadžiomeriovića!

Hitno obustaviti govor mržnje na FTV i sankcionirati Bakira Hadžiomeriovića!

0
0
60_minuta_3HSS – Priopćenje za javnost: 

Hitno obustaviti govor mržnje na FTV i sankcionirati Bakira Hadžiomeriovića! 

Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke Županije Zapadnohercegovačke će u narednih nekoliko dana, temeljem članka 4. stavak 1. točka a) i c), članka 37. stavak 1. točka a) i b), članka 45. i članka 46. stavak 1. Zakona o komunikacijama BiH (Sl.glasnik BiH 31/03), podnijeti prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH protiv emisije „60 minuta" i njenog urednika g-dina Bakira Hadžiomerovića, a zbog kontinuiranog kršenja odredbi Zakona o komunikacijama BiH.

Također, od Upravnog odbora FTV-a zahtijevat ćemo suspenziju g-dina Hadžiomerovića zbog kontinuiranog kršenja odredbi Uređivačkih načela, važećih na FTV-u, i to: nepristrasnost, pravičnost, pristojnost i uljudnost, neovisnost u izvještavanju.

Županijski odbor HSS ZHŽ, prilikom podnošenja prijave tražit će od Regulatorne agencije za komunikacije BiH da donese odgovarajuće mjere protiv gore imenovanog urednika i emitera, a u skladu sa člankom 4. stavak 1., člankom 5.a, člankom 12. stavak 1., člankom 17. stavak 1. točka a), člankom 18. stavak 1. i člankom 21. stavak 1. točka a) i b) Pregleda povreda i odgovarajućih kazni koje izriče Regulatorna agencija za komunikacije BiH (Sl.glasnik BiH 35/09).

 

Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke ZHŽ se odlučio na ovaj potez zbog cijelog niza uvreda, grubih konstrukcija i objeda koje je gospodin Hadžiomerović iznio u emisiji ,,60 minuta"o građanima Hercegovine, poglavito o žiteljima Širokog Brijega nazivajući ih „nacistima i arijevcima", što dotičnom gospodinu nije prvi put ali je u prošloj emisiji dotakao dno granica dobrog ukusa, ljudskog ponašanja a o novinarskom i profesionalnom ponašanju je u ovom slučaju izlišno i govoriti.

 

Gospodin Hadžiomerović je bjelodano pokušao, pretpostavljamo pod utjecajem svojih političkih mentora prikazati Hrvate Hercegovce ili kako nas još nazivaju ,,južne Hrvate"kao „povampirene naciste", čime je pokušao, nakon poniženja koje je hrvatskom narodu kao najmalobrojnijem na proteklim izborima priredio njegov SDP, unijeti dodatni razdor u međuetničke odnose u BiH.

 

Županijski odbor HSS-a ZHŽ-a na osnovu svega izrečenoga od strane g-dina Hadžiomerovića u prošloj emisiji, a i godinama kontinuirano, smatra kako g-din Hadžiomerović podstiče na etničku i vjersku mržnju između zajednica u Bosni i Hercegovini i samim tim postaje jedan od najvećih propagandista mržnje među narodima i građanima Bosne i Hercegovine.

 

Podsjećamo i širu javnost i gospodina Hadžiomerovića da je politika Slobodana Miloševića slomila zube upravo na Širokom Brijegu, te da je sa Pologa kod Širokog Brijega krenula borba za Bosnu i Hercegovinu a očito će u istom gradu slomiti zube i unitaristička politika čija je perjanica upravo gospodin Hadžiomerović.

 

 

URED ZA INFORMIRANJE

HRVATSKE SELJAČKE STRANKE

Hrvatska seljačka stranka

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA