Hrvatska rukometna reprezentacia u Širokom – u najjačem sastavu

0

hr_rukometasiBalić, Džomba, Lacković, Vori, Šola, Alilović, Buntić, Metličić, i ostali ‘pakleni’ hrvatski rukometni reprezentativci odigrat će 24. listopada prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Slovenije u Širokom Brijegu. Nakon što su u prijateljskim utakmicama s BiH napunili najprije sarajvsku Skenderiju, a potom i Gradsku športsku dvoranu u Ljubuškom, ne treba ni sumnjati kako će i širokobriješka Pecara biti pretijesna za sve koji na djelu budu htjeli vidjeti najbolje svjetske igrače. Razlog više za dolazak je humanitarni karakter ove utakmice, a sav je prihod namijen je fondu za pomoć djeci štićenicima doma ”Marija naša nada”.

Utakmica je najavljena i Rukometnom savezu BiH, a sudit će domaći suci koje delegira RSBiH. Dva dana kasnije ove dvije reprezentacije odigrat će humanitarnu utakmicu i u Splitu za poginule vatrogasce. Za ovu utakmicu može se ponajviše zahvaliti prijateljstvu fra Joze Zovke sa Zoranom Gobcem, alfom i omegom hrvatskog rukometa i izvršnim dopredsjednikom Hrvatskom rukometnog saveza.

 {youtube}FDGnKiG1XPo{/youtube}

 2003. godina

– Od mene je potekla inicijativa za odigravanje utakmice u Širokom Brijegu. Dogovorili smo s fra Jozom Zovkom odigravanje humanitarne utakmice za djecu, koja imaju jako teško djetinjstvo. Bitno je suosjećati s njihovom željom da završe svoje školovanje, a na jedan ovakav način i mi im želimo pomoći, pokazao je Zoran Gobac suosjećanje prema djeci štićenicima doma ”Marija naša nada”.

Neke od utakmica svjetskog rukometnog prvenstva hrvatski će rukometaši igrati i u Splitu.

– Na tim utakmicama očekujemo veliku potporu i navijača iz Hercegovine, te je ovo svojevrsna popularizacija rukometa u Hercegovini. Stoga naša reprezentacija dolazi u apsolutno najjačem sastavu kojeg sada imamo, zaključio je Zoran Gobac.

Brojni su rukometaši iz zapadne Hercegovine koji igraju za hrvatske klubove i reprezentaciju. Nakon Alilovića i Buntića koji su stigli do hrvatske reprezentacije, tu je sada i Marko Matić, koji igra u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske.

– Zagreb prati sve mlade igrače. Hercegovina je naš poligon, a ti su igrači uvijek rado dolazili u naš klub, a sada vraćamo taj dug zapadnoj Hercegovini, kazao je Zoran Gobac.(Velimir Begić – V.L. / www.grude-online.info)