Hrvatska u polufinalu

Hrvatska u polufinalu

Hrvatska u polufinalu

0
EP: Ljubušaci odveli Hrvatsku u polufinale!

hrv_danskaklupaepHrvatski rukometaši plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva u Austriji. U odlučujućem susretu Kauboji su pobijedili branitelje naslova Dansku s 27:23 (14:11). Izabranici Line Červara odigrali su svoju najbolju utakmicu na prvenstvu i zasluženo izborili još jednu borbu za medalje.


Najbolji u hrvatskim redovima bili su Ljubšaci, Mirko Alilović obranio je 18 udaraca, Denis Buntić je postigao osam pogodaka.

U polufinalu će Hrvatska igrati protiv Poljske, dok se u drugom susretu sastaju Francuska i Island.

"Znali smo da će biti teško. Uoči utakmice provocirali su nas da imaju bolju obranu, a zna se da već dugo vremena mi i Francuzi igramo najbolju obranu. Stvorili smo jako dobru atmosferu u ekipi i odlično se pripremili za sve mogućnosti. Svi su moji igrači bili fantastični, a ako moram, izdvojit ću Alilovića, Buntića i, naravno, Balića", kazao je Lino Červar nakon utakmice.

Trener koji je dohvatio devet polufinala na posljednjih deset velkih natjecanja

– Sve je prošlo u najboljem redu, odigrali smo strašno dobro od početka do kraja. Agresivnom obranom im nismo dali prići golu. Svaki od nas je zaslužio nagradu za najboljeg igrača – prokomentirao je igrač utakmice Mirko Alilović.

 


(Bljesak.info)