Igor Jelčić: Cilj je ući u Drugu ABA ligu

Igor Jelčić: Cilj je ući u Drugu ABA ligu

Igor Jelčić: Cilj je ući u Drugu ABA ligu

0

Predsjednik HKK Široki Igor Jelčić uoči početka Liga za prvaka BiH govorio je o ciljevima kluba za službenu stranicu:

„Na početku sezone Uprava kluba postavila je za cilj afirmaciju naših mladih igrača i da se pokuša izboriti Liga za prvaka. To smo i ostvarili i zadovoljni smo s napretkom naših mladih domaćih igrača. Drugi cilj je bio da se iz Lige za prvaka pokuša ući u Drugu ABA ligu. Slobodno mogu sada kazati da je naš trenutni cilj Druga ABA liga. Doveli smo kvalitetna pojačanja, Taljona Jamarviousa Cromera, Martina Junakovića i Elijaha Macona.
Smatramo da smo pogodili s njima i da oni skupa s našim domaćima igračima mogu donijeti taj iskorak. Naravno i ostale momčadi su kvalitetne, ali smatram da će sve ovisiti o nama. Ako smo mi pravi, nije bitno kakav je raspored utakmica. Nadam se da ćemo svi skupa ostvariti naš cilj i ući u Drugu ABA ligu. Htio bih ovom prilikom zahvaliti svim sponzorima koji su nas podupirali tijekom sezone, nadam se da ćemo im se odužiti dobrim igrama. Pozivam publiku da nas podrži i tako budu naš šesti igrač.“
Prokomentirao je i odluku o zatvaranju ABA lige:

“To je privatna liga i ljudi koji je vode imaju pravo odlučivati. Mislim da nije dobro da se na ovako dug period zatvori liga i ne znam je li to uopće dobro za košarku. Natjecati se kroz cijelu godinu i biti prvak države sada nema smisla. Mi sada u suštini ‘igramo’ samo ako imamo interes da se plasiramo u Drugu ABA ligu. Što se tiče HKK Široki, konkretno Druga ABA liga bi bila dobra za nas zbog razvoja naših mladih igrača”.

Vrelo HKK Široki