PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Jadranka Kosor: ‘Domoljublje je in’
Jadranka Kosor: ‘Domoljublje je in’

Jadranka Kosor: ‘Domoljublje je in’

0
0
thumb_kosor_miro_tudjmanNa komemoraciji u povodu 12. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor istaknula je da je Tuđman bio i ostao u hrvatskom narodu primjer domoljublja koji treba slijediti.

"Domoljublje nije izašlo iz mode, domoljublje je nešto oko čega se i danas čvrsto trebamo uhvatiti", kazala je Kosor na komemoraciji HDZ-a u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma te je istaknula da Tuđmanovo domoljublje treba slijediti, što je "obveza svih nas".

Podsjetivši kako su za domoljublje mnogi dali svoje živote, Kosor je istaknula kako je tek dr. Franjo Tuđman uspješno predvodio Hrvatsku na putu do samostalnosti. "Bio je vizionar i državnik puno prije nego je postao prvi hrvatski predsjednik", kazala je predsjednica HDZ-a.

Istaknula je da su riječi predsjednika Tuđmana "sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto" i danas žive, suvremene i europske. "S ponosom sam jučer u Bruxellesu mislila na te i mnoge druge riječi dr. Franje Tuđmana", dodala je Kosor.

Predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor naglasila je kako je ponosna na jučerašnje potpisivanje Ugovora o pristupanju Europskoj uniji dodavši da je i stranka i država ostvarila Tuđmanov san i viziju o Hrvatskoj kao članici EU.

"Hrvatska je jučer de facto sjela za stol europskih država i naroda. Tamo će odlučivati o svojoj sudbini i nitko više neće moći odlučivati umjesto nas", poručila je Kosor.

Napominjući kako su imali čast biti s predsjednikom Tuđmanom u povijesnim trenutcima za hrvatski narod, Kosor je u obraćnju nazočnima kazala da je sada zadaća "svih nas u ovom povijesnom trenutku sačuvati jedinstvo HDZ-a".

"Neka nas cijelo Tuđmanovo naslijeđe – sve on što što je napravio, stvorio i živio, a posebno u trenutcima kada je stvarao HDZ – dodatno obveže na čuvanje te velike i snažne stranke", istaknula je Kosor dodavši kako je zajedništvo ono čemu ih je i dr. Tuđman učio.

Naglasivši važnost HDZ-a kao stožerne i povijesne stranke hrvatskog naroda, rekla je da bez HDZ-a nema stabilne Hrvatske.

Predsjednica HDZ-a poručila je kako će se ta stranka boriti da se raskrinkaju svi oni koji krivotvorinama pokušavaju promjeniti istinu o prošlosti i o Franji Tuđmanu te stvoriti pretpostavke za budućnost u kojoj bi se Hrvatska, ne samo detuđmanizirala, nego i rashrvatila, te u kojoj bi se srušilo sve ono što je hrvatski narod na čelu s dr. Franjom Tuđmanom postigao.

Napomenula je kako je Franjo Tuđman u svojoj političkoj oporuci, uz ostalo, ostavio potrebu da se ne samo sačuva istina o Domovinskom ratu, nego i da se postupno prevladavaju posljedice rata na ovom prostoru. Dodala je kako je smatrao da je na ovom prostoru potrebna pomirba, a do koje se može doći samo na istini.

"Zato ćemo ustrajno i bez straha raditi na tome da istina o Domovinskom ratu ostane ona koja je povijesna i da je nitko ni na koji način ne može urušiti", rekla je Kosor istaknuvši da je Domovinski rat bio obrambeni i osloboditeljski.

Na komemoraciji HDZ-a su, među ostalim, bili i predstavnici braniteljskih udruga, dr. Miroslav Tuđman i drugi uglednici. Izvode iz Tuđmanovih govora čitao je prvak hrvatskog glumišta Joško Ševo.

www.hrsvijet.net

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA