Kaos u Širokom – propucan navijač, sarajevski huligani upadali u domove!

Kaos u Širokom – propucan navijač, sarajevski huligani upadali u domove!

Kaos u Širokom – propucan navijač, sarajevski huligani upadali u domove!

0

Najavljan dolazak 150 navijača iz Sarajeva, stiglo oko 500

Široki Brijeg – thumb_gori_auto_policija_cropixU Širokom Brijegu je trebala biti odigrana utakmica BiH lige između domaćina i Sarajeva, ali umjesto nogometa na repertoaru je bilo divljanje navijača s tragičnim posljedicama
Nezapamćenjo divljanje velike skupine huligana iz Sarajeva koji su došli na utakmicu Široki Brijeg – Sarajevo pretvorilo je mirni sportski grad u pravo poprište bitke, razbijanja, lupanja, sukoba s policijom, uporabe hladnog oružja, pirotehnike, suzavca, vodenih topova, pa čak i vatrenog oružja. U općem kaosu više je osoba ozlijeđeno, među njima i policajaca, a jedna osoba iz Sarajeva podlegla je ozljedama i preminula.

 Obitelji i djeca ugroženi u svojim domovima

Horde Zla bacali baklje na benzinsku pumpu u centru

Sve je počelo nekih pola sata prije utakmice kad su u pratnji policije pred stadion Pecara došla tri autobusa s navijačima Sarajeva. Mahali su šalovima, djelovali dosta miroljubivo, ničim nisu davali do znanja da bi moglo doći do nereda. Trebali su biti smješteni na zapadnom dijelu sjeverne tribine stadiona Pecara gdje je inače ograđeni prostor za gostujuće navijače. Prilikom pretresa kod nekolicine su zatečeni predmeti kojima bi se mogle nanijeti tjelesne ozljede. I onda je iznenada došlo do sukoba s policijom.

navijacai_sarajeva_cropJedan navijač nogometnog kluba Sarajevo ubijen je u nedjelju u sukobima s policijom i navijačima u Širokom Brijegu – potvrdio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Županije zapadnohercegovačke Damir Čutura.

"Navijač iz Sarajeva Vedran Puljić smrtno je stradao od ozljeda zadobivenih od oštroga predmeta", rekao je Čutura. Odbacio je neslužbene tvrdnje kako je 24-godišnji mladić ubijen iz vatrenoga oružja o čemu se nagađalo.

 

 

 

 

 

"O tome što je prouzročilo smrt moći ćemo reći tek nakon obdukcije, no nije ubijen iz vatrenog oružja", rekao je. thumb_siroki_benzinska

Za dlaku izbjegnuta eksplozija benzinske pumpe pored stadiona 

Policija jedva spasila ininu benzinsku pumpu. 

thumb_izgoreno_policijsko_auto

 Počelo je razbijanje lokala oko stadiona Pecara i klupskih prostorija. Kamenje i staklo prštali su na sve strane, letjele su stolice ispred kafića. Prolaznici i domaći navijači uzvratili su, policajci su stali između, no nije ih bilo dovoljno da bi obuzdali toliku podivljalu masu, jer se u isto vrijeme u Mostaru igrao gradski derbi između Zrinjskog i Veleža, pa ih je velik dio poslan tamo, a u Širokom Brijegu nije se očekivala tolika potražnja za njima.
U rušilačkom pohodu ozlijeđeno je više osoba. I dok je policija uspostavila koliku – toliku kontrolu, pristigao je još jedan autobus navijača iz Sarajeva i nekoliko kombija. Tada je nastao pravi krkljanac. Policija je upotrijebila suzavac i vodene topove. Sukob se proširio na obližnje ulice. Pojedini huligani upadali su i u obližnje kuće i napadali osobe koje su u njima zatekli. Dvije su osobe ozlijeđene noževima u vlastitoj kući. Jurnjava po gradu potrajala je sat vremena.

Za to vrijeme igrači Sarajeva i Širokog Brijega i suci utakmice čekali su ishod. Na samom terenu nije bilo izgreda, a opunomoćenik Ðorđe Starčević bio je u stalnom kontaktu s NS BiH. Jasno je bilo da od utakmice neće biti ništa. Veći dio navijača Sarajeva vraćen je u autobusima kući, a pri povratku je prštalo kamenje i staklo. Izlazna ulica prema Mostaru prekrivena je staklom, kamenjem. Poslije smirivanja stanja, policija je blokirala prilaze stadionu i započela očevid.

Sportske novosti

Radio Široki Brijeg

Siroki.com