Kick box: Ivan Soldo prvak BiH

Kick box: Ivan Soldo prvak BiH

Kick box: Ivan Soldo prvak BiH

0

Proteklog vikenda u Konjicu je održano kick-boxing prvenstvo BiH u low kick disciplini, u jakoj konkurenciji ovog natjecanja nastupio je i naš širokobriježanin Ivan Soldo. Na prvenstvu se natjecalo oko 500 boraca iz cijele BiH, a Soldo se takmičio u superteškoj kategoriji gdje ja pobijedio sve svoje protivnike i time odnio titulu prvaka BiH i kick-boxingu. Potrebno je dodati da se u finalu Soldo sastao sa puno iskusnijim borcem i dugogodišnjim reprezentativcem BiH u kick-boxingu Sanidom Imamovićem, gdje se Soldo pokazao kao puno spremniji borac, te je svog protivnika u jednoj rundi bacio u knock-down, pa je Sinada u toj rundi od knock-outa spasio samo gong. Širokobiježanin je na ovom prvenstvu nastupio za kick-boxing klub „Vitez Mile Bosnjak" iz Posušja.

 

Osim ovog zadnjeg nastupa, Ivan Soldo je nastupao na takmičenjima gdje je također napravio zavidne rezultate, a spomenut ćemo samo neke u tekućoj godini:

-„BiH OPEN" u BIHACU 12.04.2008. međunarodni turnir, gdje je također osvojio prvo mjesto u super teškoj kategoriji u disciplini full contact. Na ovom turniru je nastupilo preko 700 boraca iz više zemalja.

-Prvenstvo BiH U Sarajevu 29.03.2008 u disciplini full contact gdje je Ivan Soldo zauzeo drugo mjesto, a u finalu je izgubio na bodove sramotnom sudačkom odlukom. Do finala je Soldo, na ovom turniru, imao dvije pobjede knock-outom.

 

Osim Solde, u Širokom Brijegu trenira još jedan uspješan borac kojeg je potrebno spomenuti Dario Šušak. Dario je također napravio zavidne rezultate, a takmičio se i na Prvenstvu BiH U Sarajevu 29.03.2008. u disciplini full contact, u kategoriji do 86kg gdje je odnio pobjedu u 1/4 finala, ali zbog ozljede koljena nije mogao nastaviti, te je zauzeo 3. mjesto.

Ivan Soldo i Dario Šusak treniraju u Širokom Brijegu uz pomoć trenera Zorana Hrkaća-Stipelica, koji ih je i uveo u svijet kick-boxinga, a na treninge, radi sparig partnera, često odlaze i u Posušje u klub „Vitez Mile Bosnjak" kojeg vodi trener Miljenko Kutleša. Borci su zahvalni obojici trenera.

Na kraju informacija za sve ljubitelje ovog sporta i one koji bi željeli vidjeti Ivana Soldu na borilištu, za to imat će priliku vrlo brzo, u Imotskom 15.06.2008 na turniru „NOĆ K-1 ŠAMPIONA". Više o turniru možete vidjeti na www.profightstore.com. (dibla)