PREDSTAVLJAMO
Home Glazba Klape: Terca na Brijegu
Klape: Terca na Brijegu

Klape: Terca na Brijegu

0
0
Široki Brijeg – U srijedu 25. Svibnja 2016. godine  u Širokom Brijegu  će se po drugi put održati susret klapa pod nazivom “Terca na Brijegu”. Susret je u organizaciji ženske klapa “Diva” Široki Brijeg u sklopu manifestacije “Briješka zvona” i pod pokroviteljstvom grada Širokog Brijega.  Na susretu klapa Široki Brijeg će ugostiti 8 klapa i to 6 klapa iz Hercegovine i 2 klape iz Hrvatske. Nastupit će  mješovita klapa “Katarina” iz Bune,  muške klape “Zvizdan” iz Posušja, “Studenac” iz Kruševa, “Bratovština” iz Gorice, “Dobrkovići” iz Širokog Brijega, „Pasika“ iz Splita i „Luka“ iz Ploča te ženska klapa “Diva” iz Širokog Brijega. Ovim putem organizator poziva sve ljubitelje klapskog pjevanja i one koji će to tek postati, da dođu 25. svibnja  u 19:30 u Zavod Svete obitelji na Puringaju i provedu ugodnu večer u još ugodnijem društvu. Ulaz na koncert je slobodan, a svojim dobrovoljnim prilozima posjetitelji mogu podržati rad Zavoda Svete obitelji kojima ćemo darovati prikupljeni novac. Zbog njih se posebno radujemo Vašem dolasku – govore iz organizacije ovog koncerta.
  Klapa Diva iz Širokog brijega osnovana je 2008 godine. Do danas je kroz klapu prošlo 15 djevojaka koje veže ljubav za glazbu i vokalni stil klapskog izričaja. Na repertoaru klape nalaze se tradicionalne izvorne dalmatinske pjesme, ali i druga djela različite stilske orijentacije. Posljednje godine intenzivnoga rada obilježene su mnogim nastupima i nagradama: – Nastupi na festivalima i susretima klapa u Mostaru, Međugorju, Trebižatu, Čapljini, Posušju, Perastu i Omišu – 2010.god., nastup na večeri debitanata Omiškog festivala u Bolu na Braču kao prva ženska klapa iz BiH – U ožujku 2010.god., klapa je održala samostalni koncert u Širokom Brijegu – Nastupi na promocijama u Širokom Brijegu, Mostaru, Opuzenu, te sudjelovanje na promociji monografije Široki Brijeg u Zagrebu – 2013. god., organizira susreta klapa u Širokom Brijegu pod nazivom Terca na Brijegu – 2014.god., sudjeluje na XIII Međunarodnom festivalu klapa u Perastu (Crna Gora), gdje osvaja treću nagradu stručnog žirija – 2014.god., sudjeluje na Festivalu klapske pisme u Posušju, gdje osvaja drugu nagradu stručnog žirija – 2014.god., nastup na otvaranju 48 FDK Omiš – 2015. god., nastupa na audiciji i plasira se u izlučne večeri, a potom u finale 49 FDK Omiš a nastupa i na Večeri novih skladbi – 2016. god., nastupa na audiciji i plasira se u izlučne večeri 50 FDK Omiš     Umjetnički voditelj klape od 2013 god., je prof. Tomislav Sušac.
  IMG_20160522_141548 Članice klape su: Marija Čolak, Marijana Ćeškić, Matea Galić,Ivana Paponja, Dina Ćavar, Romana Bokšić, Iva Sušac
  Foto Diva    

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA