Mjesne zajednice, kadeti i izložba

0

Obavljen ždrijeb skupina za Ligu MZ Širokog Brijega

ŠIROKI BRIJEG – Obavljen je ždrijeb skupina za predstojeću Ligu mjesnih zajednica Općine Široki Brijeg – WILLIAMS. U skupini A igrat će Ljuti Dolac, Trn i Provo Dobrič, u skupini B Crnač, Polog, Izbično, u skupini C Dobrkovići, Čerigaj, Ciglana Gradac, u skupini D Kočerin, Lijeva Obala, Jare, u skupini E Turčinovići, Ljubotići, Oklaji, u skupini F Dužice, Biograci, Privalj, u skupini G Uzarići, Desna Obala, Crne Lokve i u skupini H Mokro, Knešpolje, Buhovo, Rasno. Ligu započinje u ponedjeljak, a veliko finale igrat će se 3. kolovoza na «Pecari».

 

8. diplomska izložba Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – Večeras se u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu otvara 8. diplomska izložba Akademije likovnih umjetnosti. Prije otvorenja izložbe svečano će se uručiti diplome studentima 8. naraštaja.

 

KADETI PRVACI BIH

Široki Brijeg je bio domaćin završnice kadetskog prvenstva BiH. Finale se igralo u malo “čudnim” terminima, N.K. Široki Brijeg je bio spreman da se sve utakmice igraju kasnije pod reflektorima, ali gospoda iz saveza su po nekim davno dodjeljenim terminima doslovce tjerali djecu da igraju po nevjerovatnim uvjetima. Ajde jučer se igralo poslijepodne 17:30 i 19:30 ali današnje utakmice za treće mjesto u jutarnjim terminima su sigurno utjecale da se ne prikaže sve što ovi momci mogu. No unatoč svemu igrači Nike Kovačića su pokazali najviše posebice u finalu kada su nošeni odličnim Mariom Pinjuhom (postigao tri gola) doslovce razbili ekipu Željezničara sa 4:0 četvrti gol je postigao Ćorić. Vidjeli smo jednu odličnu utakmicu, unatoč velikoj sparini momci su odigrali zrelo, posebice taktički i sa četiri jako lijepa gola uspjeli pobjediti i tako donjeti još jedan naslov u grad na Lištici. Vidi se dobar rad u mlađim kategodijama i sigurni smo da će netko od ovih momaka ubrzo zaigrati i u prvom sastavu kluba sa Pecare. Stadionom se orio pljesak za svaki potez, svaki dribling i samo je na momcima da još više rade, podršku u svakom slučaju imaju. Momci dišu jedan za drugoga, slavlje nakon utakmice je to potvrdilo.

 

 

Jučer u polufinalnim utakmicama Željezničar je pobjedio Jedinstvo, a Široki Brijeg je tek nakon izvođenja slobodnih udaraca pobjedio vršnjake iz Zenice. U utakmici za treće mjesto bolje je bilo Jedinstvo. Najbolji igrač je Mario Pinjuh iz N.K. Široki Brijeg. (www.skripari.com)

Kadeti Širokog prvaci BiH

Kadeti Širokog Brijega osvojili su naslov prvaka BiH za sezonu 2006/07, savladavši lakše nego što se očekivalo sarajevski Željezničar sa 4:0. Junak susreta bio je trostruki strijelac Mario Pinjuh kojeg je specijalni žiri (Denijal Pirić, Franjo Džidić i Josip Katalinski) proglasio za najboljeg igrača završnice i ujedno najboljeg kadeta za proteklu sezonu. Pehar mu je uručio koordinator selekcije BiH U-19 Denijal Pirić.

“Organizacija završnice turnira bila je besprijekorna, a omladinska komisija N/FSBiH posebno se zahvaljuje domaćinu prvenstva, Širokom Brijegu, kao i sucima Goranu Paradžiku, Emiru Aleškoviću, Marinku Jeliću i Radoslavu Vukasoviću, kao i njihovim asistentima na odličnom dijeljenju nogometne pravde”, piše današnje Oslobođenje.

U utakmici za treće mjesto Jedinstvo je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojilo treće mjesto. (www.bljesak.info)