Mostar Mobile Bootcamp: radionica u punom tijeku

Mostar Mobile Bootcamp: radionica u punom tijeku

Mostar Mobile Bootcamp: radionica u punom tijeku

0

mobile-applicationMostar 15.11.2013. – Dvadesetak mladih entuzijasta se jučer okupilo na radionici u Intera tehnološkom parku u Mostaru kako bi što više naučili o razvoju mobilnih aplikacija. Radionica pod nazivom Mostar Mobile Bootcamp traje dva dana, u kojima će predavač Ante Dagelić iz tvrtke Profico d.o.o. Split pokušati prenijeti što više znanja na studente i mlade ljude koji se žele baviti modernim tehnologijama.

Prvi dan radionice je protekao u radnoj atmosferi, a predavač je sa MoMoBo polaznicima prošao uvod u programiranje mobilnih aplikacija, osnovno upoznavanje sa razvojnim sučeljem i razradu projektnog zadatka te su zajednički počeli programirati. Danas ih očekuju teži zadaci, kao što su naprednije programiranje zadatka, povezivanje sa bazom i update aplikacije, te razni primjeri iz prakse s kojima se najčešće susreću programeri mobilnih aplikacija.

Kao šlag na kraju dolazi natjecanje u izradi mobilnih aplikacija. Nakon što usvoje sva potrebna znanja, kandidati će se u subotu imati priliku izraditi novu aplikaciju, zajedno s ostalim kandidatima iz svog tima, te ju predstaviti pred žirijem na natjecanju. Žiri se sastoji od mentora i stručnjaka iz vodećih informatičkih tvrtki u regiji, a kao nagradu nude mogućnost zaposlenja u svojim tvrtkama.

Glavni organizator Mostar Mobile Bootcamp-a je Udruga za promicanje informacijskih tehnologija – UPIT u okviru Sajma informacijskih tehnologija – SIT, uz pomoć organizacije REDAH u okviru projekta CREDO Hercegovina koji financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj – SIDA.