Na treningu preminuo mladi nogometaš NK ”Široki Brijeg”

0

Ivan Karačić, devetnaestogodišnji nogometaš momčadi NK ''Široki Brijeg'', preminuo je jučer oko podneva tijekom treninga juniorske momčadi ''Širokog'', potvrđeno je portalu Pincom.info u ovom klubu. Prema riječima klupskog fizioterapeuta Dragana Mijatovića, koji je svjedočio cijelom događaju, mladi Karačić je najvjerojatnije preminuo zbog prestanka rada srca.

''Jutros smo imali trening u Sportsko rekreacijskom centru 'Josip Musa', gdje 'Široki' inače održava svoje treninge. Ja sam bio sa seniorskom momčadi na jednom terenu, dok su juniori trenirali na terenu do nas. U jednom trenutku su me počeli panično dozivati s terena gdje su trenirali juniori. Kada sam dotrčao vidio sam mladog Ivana Karačića kako leži na travi. Odmah sam vidio kako nema pulsa, a nije ni disao. Okrenuli smo ga na stranu i ustanovio sam kako mu dišni putevi nisu zatvoreni'' – ispričao nam je Mijatović.

 

On je kazao kako je pola sata radio reanimaciju Karačića, no, bez uspjeha.

''Odmah smo pozvali službu Hitne pomoći. Oni su došli za nekih 20ak minuta, no, nesretnom Karačiću nije bilo pomoći. Mladić nije reagirao niti na elektro šokove niti na adrenalin i stoga mislim kako mu se ne bi moglo pomoći ni da je bio na odjelu za kardiovaskularne bolesti neke svjetske bolnice. Svi smo izgubili jedan dragocijeni mladi život'' – kazao je Mijatović, koji je obajsnio kako je Karačić bio besprijekorne fizičke pripremljenosti.

Naime, Karačić se na testiranjima pokazivao kao fizički najspremniji igrač u svojoj generaciji.

Iz NK Široki Brijeg su nam kazali kako je pokojni Karačić bio jedan od najboljih strijelaca njihovog juniorskog pogona, ali i kako je bio odličan učenik širokobriješke gimnazije ''Fra Dominik Mandić'' u kojoj je bio maturant. (J. Gudelj / www.Pincom.info)