Nagrade za jaslice hrvatskim učenicima

0

thumb_jaslice_m_toleTršćanski esperantski savez proglasio rezultate 2. međunarodne izložbe dječjih radova "Moja slika o Božiću"


Trst, (IKA) – Tršćanski esperantski savez proglasio je 13. siječnja rezultate 2. međunarodne izložbe dječjih radova na temu "Moja slika o Božiću". Na natječaj je pristiglo 99 radova iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske, Irske, Italije, Litve i Njemačke. U kategoriji djece do 9 godina starosti najboljim radom stručna komisija i posjetitelji proglasili su rad 6,5 godišnjeg Davida Mandarića iz Mostara. Za djecu u dobi do 12 godina najbolji rad je 10-godišnjeg Filipa Kelave, polaznika crtačke škole pri Hrvatskoj katoličkoj zajednici sv. Petra i Pavla u Ludwigsburgu. Rad Marijane Tole (13) iz osnovne škole Biograci (Široki Brijeg) proglašen je najboljim radom u kategoriji do 14 godina. Nagradu za ručni rad dobila je Aušra Valuntyt iz Litve, a u kategoriji literarnih radova nagrada nije dodijeljena. Hrvatski esperantski savez i Hrvatski ogranak Međunarodne udruge katolika esperantista je i ovog puta aktivno sudjelovao u animiranju, te prikupljanju radova učenika iz Hrvatske, te Bosne i Hercegovine i Hrvatske katoličke zajednici sv. Petra i Pavla u Ludwigsburgu.


Najviše radova na izložbi bilo je i ove godine iz Hrvatske, i to radovi učenika zagrebačke OŠ Medvedgrad i OŠ Rudeš, potom učenika OŠ iz Jarmine i najmlađih članova Udruge katoličkih izviđača Jarmine, učenica OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Delnica, te po jedan rad polaznice Dnevnog centra za rehabilitaciju "Mala kuća" i učenice OŠ "Vladimir Nazor" iz Pazina. www.ika.hr