PREDSTAVLJAMO
Home Sport Najbolji športaši u 2012. godini su…
Najbolji športaši u 2012. godini su…

Najbolji športaši u 2012. godini su…

0
0
izbor_sportasa_2012_048Najuspješniji športaš u 2012. godini u Širokom Brijegu je košarkaš Darko Planinić sadašnji član Maccabija iz Tel Aviva, a za najuspješniju športašicu proglašena je odbojkašica Anđela Marušić članica HŽOK-a Široki Brijeg. U ime Darka Planinića priznanje je primio otac Nenad. Darko Planinić je jedan od najzaslužnijih igrača za velike rezultate HKK Širokog u protekloj sezoni. U novoj sezoni regionalne ABA lige vodeći je strijelac lige i jedan od najboljih skakača. Anđela Marušić, svestrana je športašica, a s matičnim klubom HŽOK Široki Brijeg od sezone 2008./2009. natječe se u I ženskoj federalnoj ligi – jug.

Nakon „Lijepe naše" u izvedbi Lucije Zovko tradicionalni 12. izbor najuspješnijih športaša općine Široki Brijeg za 2012., koji se održao u hotelu „Park" u organizaciji Športskog saveza Općine Široki Brijeg prigodnim riječima je otvorio pokrovitelj izbora Općinski načelnik Miro Kraljević. Nazočnima se prigodnim riječima obratio i Predrag Naletilić Cobra predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza. Priznanje za najuspješniju momčad u 2012., četvrtu godinu zaredom dobio je HKK Široki WWin koji je u prošloj godini rezultatski gledano ostvario najveći uspjeh u 38. godišnjoj klupskoj povijesti. Osvojio su kup i prvenstvo Bosne i Hercegovine, a u regionalnoj ABA ligi osvojili su peto mjesto. Priznanje je iz ruku Općinskog načelnika Mire Kraljevića primio Ante Suton predsjednik HKK Široki WWin. Za najuspješnijeg trenera u prošloj godini treću godinu zaredom proglašen je Ivan Velić trener HKK Široki WWin. Priznanja su podijeljena i za kategorije: nada godine djevojčice (Petra Kraljević Karate klub Široki), nada godine dječaci (Ante Mandić, Hrvatski rukometni klub Široki), najuspješnija kadetkinja je Tamara Vranjković Karate klub Široki, a najuspješniji kadet je Marko Buhač Karate klub Široki. Za najuspješnijeg juniora u 2012. proglašen je nogometaš Mirko Marić član NK Široki Brijeg.

Posebna priznanja za razvoj i popularizaciju športa dobili su Marko Lovrić prvak BiH u uličnoj košarci jedan na jedan „streetball", mažoretkinje Široki osvajačice brojnih odličja u domaćim i međunarodnim natjecanjima i „Širokobriješki olimpijski biciklistički trojac" Mirko Karačić, Filip Lovrić i Alen Duranović. Dodijeljeno je i priznanje pobjedniku MNL MZ Općine Široki Brijeg ekipi MZ Ljuti Dolac. Pet posebnih priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa dobili su prof. Drago Lončar vrhunski športaš i pedagog, prof. Branko Zeljko športski radnik i pedagog, športska obitelj Hrkać (Kruno, Ante, Zlatan i Marin) i Predrag Naletilić Nale športski radnik i menadžer i Ivo Crnjac športski radnik i gospodarstvenik. Na samom kraju programa humorista i novinar Frano Vukoja predstavio je knjigu „Lopta je okrugla – nasmiješena strana sporta". Za potpuni ugođaj na 12. izboru najuspješnijih športaša za 2012. pobrinula se mlada širokobriješka glazbenica i studentica Glazbene akademije Lucija Zovko, a program je vodio Mario Marušić.

www.sirokibrijeg.ba

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA