Novi uspjesi širokobrijeških šahista

0

thumb_sah_sirokiPrva dva natjecatelja u svim kategorijama stekla su pravo nastupa na svjetskom, odnosno europskom prvenstvu, a među njima i dvojica Širokobriježana. Naime, Ivan Galić je lakoćom potukao konkurenciju te po treći puta postao državnim prvakom tako da će on predstavljati BIH na Svjetskom prvenstvu do 20 godina u armenskom Erevanu. Domagoj Bošnjak je u uzrastu do 10 godina osvojio drugo mjesto i on će sudjelovati na Europskom prvenstvu svog uzrasta u Turskoj.

U uzrastu do 10 godina na prvenstvu u Bijeljini nastupio je i Ivan Matijević, potom Ante Šaravanja do 12 godina, Jure Matijević i Petar Bogut do 14, Marijana Bošnjak do 16 i Antonija Bošnjak u uzrastu do 18 godina, međutim kod ovih natjecatelja se, prema riječima klupskog tajnika Željka Boguta, pokazalo neiskustvo i isti nisu ostvarili neki značajniji rezultat.

 

Seniorska momčad ŠK Široki Brijeg će od 2-10. lipnja igrati Premijer ligu BIH, te će se tom prilikom još jedanput pokušati plasirati na europsku scenu, a samim time nastaviti kontinuitet velikih uspjeha, jer eto primjerice Željko Bogut je aktualni seniorski, a Ivan Galić juniorski prvak BIH što su uistinu rezultati za svaki respekt, pa se Širokobriježani s pravom nadaju i dobrom rezultatskom ostvarenju na skorašnjem ekipnom državnom prvenstvu. (D.Ivanković / www.Pincom.info)