Završio prvi UPIT-ov LAN party

0

thumb_lanparty12Uspješno je završio prvi UPIT-ov LAN party. Dvorana u Šaškura primila je natjecatelje željne pobjede i gledatelje koji su uživali u natjecanjima. Skup je službeno otvorio načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević kao predstavnik jednog od zlatnih sponzora ovog skupa.

Prvi LAN party okupio je oko 50 sudionika sa računalima te 100-ak posjetitelja. Iako su očekivanja organizatora bila i veća zbog nastalih problema sa dvoranom i prebacivanjem skupa na novu lokaciju možemo reći kako je party uspio u potpunosti.

 

 

Nakon otvaranja počele su prijave za natjecanja u CoD-u i CS-u. Sve prijavljene ekipe su ušle u ždrijeb za igranje po skupinama i poslije toga se prešlo na eliminacijski dio. Konkurencija je bila jaka i okršaji su bili napeti do samog kraja. BoRG klan kao jedan og organizatora je potvrdio svoju nadmoć i prilično uvjerljivo došao do pobjede u CoD dijelu natjecanja, dok je CS natjecanje osvojila eu4ia iz Mostara.

Poredak u CoD-u:
1. BoRG klan – Široki Brijeg
2. SOME – Široki Brijeg
3. Nikon Team – Dubrovnik

Poredak u CS-u:

1. eu4ia – Mostar
2. GF Team – Mostar
3. LaserJet – Široki Brijeg

CoD 1. mjesto – BoRG klan

CoD 2. mjesto – SOME

CoD 3. mjesto – Nikon klan

CS 1. mjesto – eu4ia

CS 2. mjesto – GF Team

CS 3. mjesto – LaserJet

 

Službena natjecanja su završila oko 23 sata kad su se dijelile i nagrade. Nakon toga se prešlo na slobodni dio koji je bio puno opušteniji od natjecateljskog. Prisutni su se ogledali u raznim igrama počevši od Quake-a, Battlefielda, Need For Speed-a pa sve do FIFA-e na PS-ovima gdje je vladala velika gužva.
Pored natjecanja prisutni su mogli pogledati ponude lokalnih internet providera koji su se potrudili izložiti svoje usluge. Pored ovih ponuda udruga UPIT organizirala je i primanje novih članova u udrugu kao i upućivanje novih potencijalnih korisnika za spajanje na našu bežičnu mrežu.

Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati do kada je ostala većina ljudi koji su došli na skup željni zabave i druženja.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i našim sponzorima bez koji ovaj skup ne bi bilo moguće održati. Prije svega tu je generalni sponzor Europapier – Hercegtisak, ali i ostali ne manje važni sponzori kao generalni provider HT Mostar. Pored naših glavnih sponzora tu su i ostali sponzori: Pincom, Općina Široki Brijeg, Prosoft, Suton, Mars i Cicero.

Nakon uspješno organiziranog prvog LAN partya na ovim prostorima nadamo se da će ovakvi skupovi ući u tradiciju. Isto tako se nadamo kako smo ovim skupom potakli i druge da organiziraju slične događaje.

I što više reći osim vidimo se iduće godine na UPIT LAN party 2008. godine. (LAN PARTY)