PREDSTAVLJAMO
Home Vijesti Obnova Duhanske stanice u Širokom Brijegu
Obnova Duhanske stanice u Širokom Brijegu

Obnova Duhanske stanice u Širokom Brijegu

0
0
zena_sirokiŠiroki Brijeg – U subotu 05.03.2011. s početkom u 9 sati, Mreža nevladinih udruga Širokog Brijega u suradnji sa NVO "Nešto više" iz Sarajeva organizira akciju uređenja unutrašnjeg prostora "Duhanske stanice" u Širokom Brijegu.

Cilj ove akcije je urediti i osposobiti jednu prostoriju za kulturne sadržaje (koncerte, promocije, razne projekcije, izložbe, radionice i slične sadržaje).

Nakon uspješno organizirane izložbe fotografija članovi Mreže udruga su organizirali nastavak radova na osposobljavanju prostorija za kulturne događaje. U okviru tih djelatnosti su zatvoreni prozori, očiščen okoliš, oličena unutrašnjost te zatvorene rupe na krovu koje su bile uzrok prokišnjavanja prostora.
Najznačajnija akcija u okviru Duhanske stanice je bila čišćenje ilegalnog otpada, staklene vune i azbesta koji su prijetili zarazom cijelom području u centru Širokog Brijega, kao i rijeci Lištici.


Sve ove akcije su provodile volonteri Mreže nevladinih udruga uz pomoć sredstava koje su sami prikupili prijavom na različite projekte federalnih i inozemnih organizacija.

U okviru ove akcije pridružiti će nam se i udruga "Nešto više" iz Sarajeva čiji članovi će pomoći u uređenju prostora. Udruženje "Nešto više" je utemeljeno 1997. godine te između ostalih ima za ciljeve obrazovanje, rad sa mladima i širenje partnerske mreže. U okviru svog djelovanja su podijelili više od 220 stipendija studentima u 10 godina rada.

Pozivamo sve koji žele učiniti nešto za kulturu Širokog Brijega da nam se pridruže.

Široki Brijeg. Duhanska stanica. Subota 5.3.2011. u 9 sati. Svi su dobro došli.

SAZNAJ VIŠE
AKCIJA